– Vil gi best mulig mobildekning i området

Pål Lukashagen. Foto: Kenneth Mellem, Glåmdalen

ANTENNEMAST PÅ BJØRNHUMPEN: Pål Lukashagen i Telenor opplyser i en epost at Telenor de siste årene har fått flere forespørsler om utbedring av mobildekning i området Kitdalen og  i området mot Nyli .

– Jeg har vært i området ved flere anledninger for å vurdere forholdene også sammen med kommunen, skriver han.

– For å gi best mulig mobildekning forsøker vi å plassere mast slik at vi får mest mulig fri sikt i området hvor mobildekning ønsket utbedret.
I tillegg må plassering av mast være i nærheten av kraftfremføring / trafo slik at vi får tilgang til permanent strøm.

– Har forståelse for at det kan være flere synspunkter på plassering av mast osv. Fra vår side ønsker vi å plassere mast slik at vi får gitt best mulig mobildekning i området.
For å få dette til er vi helt avhengig av tillatelser for oppsett av mast og tilgang til strøm.

Ifølge Lukashagen tar det cirka 5-6 måneder fra en tiltalelse er gitt (godkjent grunneieravtale og byggemelding)  til prosjektet er ferdig bygd.

Én kommentar til “– Vil gi best mulig mobildekning i området”

  1. Dette er en veldig trist nyhet. Det må jo gå an å finne et annet sted å sette opp dette tårnet, som både gir bedre dekning og opprettholder turområdene i bygda? Jeg kan forstå at dette et optimalt sted å bygge, men det er også den optimale turplassen for mange i Storfjord. Og da må man prioritere. Det må da finnes alternative plasser som gir god nok dekning uten å komme i konflikt med lokalt friluftsliv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *