Utvikler tematurer for Lyngenfjordregionen

Maria Salamonsen. Foto: Visit Lyngenfjord.

Pressemelding fra Visit Lyngenfjord: Det slutter ikke med dårlige nyheter for reiselivet – nye nasjonale restriksjoner som skal sørge for at korona-pandemien ikke utvikler seg enda mer, sørger for at reiselivet ligger helt nede. Og dette i en tid som har utviklet seg som hovedsesong for mange aktører i Lyngenfjordregionen de siste årene.

Men, vi i Visit Lyngenfjord er optimistiske og satser på at folk får lov å reise igjen i framtida. Vi mener at de som ser framover og omstiller seg til en ny realitet, kommer best ut av denne krisa.

– Det er en ekstremt krevende situasjon for reiselivet, sier reiselivssjef Georg Sichelschmidt, og det krever mye innovativ tenkning og motivasjon for å se framover. Men vi vet at innovative og framoverlente bedrifter kommer best ut av denne krisa.

Visit Lyngenfjord har derfor satt i gang et nytt prosjekt, som er delvis finansiert av Troms og Finnmark Fylkeskommune, for å utvikle tematurer i regionen.
Tematurer er kommersielle og ikke kommersielle ruteforslag for tilreisende, som kan hjelpe til med å tiltrekke og stoppe gjester i regionen. Slike tematurer er vel kjent fra andre regioner i verden, hvor man for eksempel har fokus på matopplevelser i noen regioner. Norge i et nøtteskall® er et annet eksempel fra vårt eget land.

Slike tematurer tiltrekker gjester med sin egenart og ei god historie. Det gir en destinasjon en konkurransefordel. Med disse tematurene er det også mulig for en destinasjon å styre besøkstrafikken bedre, og å involvere mindre kjente severdigheter til fordel for hele regionen.

For å sette i gang har vi ansatt en ny medarbeider, som vil være prosjektleder for dette prosjektet. Prosjektet strekker seg over ett år, og skal gi effekt allerede fra sommeren.

Maria Salamonsen er opprinnelig fra Birtavarre, men har vokst opp i Oslo-området. Maria har en bachelor i reiseliv og opplevelsesproduksjon, og mange års erfaring fra ulike reisebyråer i Norge. Med sin varierte reiselivsbakgrunn og kunnskap om opplevelsesdesign, skal hun utvikle attraktive produkter fra vår region, som skal tiltrekke de gjestene Lyngenfjordregionen ønsker seg.
– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Nord-Troms, og til å bidra til å utvikle Lyngenfjordregionen på en bærekraftig måte, sier Maria Salamonsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.