PROSJEKTBESØK PÅ HATTENG SKOLE

Av Lene Bakke

Lærerbesøk på Hatteng skole. Foto: Privat.

I uke 8 hadde småtrinnsteamet på Hatteng skole besøk av 12 utenlandske lærere som ledd i deltakelse i et Nordplus Junior – prosjekt som kalles «Wonders in the country of science». Prosjektet dreier seg i korte trekk om deling av naturfagseksperimenter mellom skolene, om elevkontakt via nettbaserte skoleplattformer og om kunnskap om barns hverdag i andre europeiske land.

Lærerne kom fra Island, Danmark, Litauen og Latvia. Når de ikke deltok på møter med de norske lærerne, deltok de i undervisningen, som denne uka foregikk både innendørs og ute i den iskalde nordnorske snøen. Pølser stekt på bål ble en ny opplevelse for mange av gjestene. Det var en situasjon der de unge elevene måtte hjelpe de voksne som ikke helt fikk pølsa jevnt stekt. 

Elevene ønsket lærerne velkommen med et flott danse – og syngeshow. De hadde på forhånd arbeidet med fakta rundt de forskjellige landene, hengt opp det latviske, litauiske, islandske, danske, samiske og europeiske flagget og øvd seg på spørsmålsstilling på engelsk. 

Alle lærerne underviste i naturfagseksperimenter på sitt eget språk, og elevene imponerte med å forstå veldig mye av det de sa selv om språket til lærerne var ukjent for dem.

På ettermiddags – og kveldstid kjørte Hattenglærerne gjestene rundt omkring i kommunen på sightseeing. De besøkte Aja Senter for nordlige folk i Manndalen, der de ble guidet rundt i museet og ble kjent med den samiske historien. De prøvde hundekjøring med Tore Figenschau på Signalnes og drakk bålkaffe i grillhytta på Brunes. Jakten på nordlyset kulminerte onsdagskveld, da det virkelig flammet over Storfjordhimmelen.

Hundekjøring på Signalnes. Foto: Privat.

For både elever og lærere var dette en lærerik og minnerik uke. Med god hjelp fra kolleger klarte småtrinnsteamet å få mat i gjestene hver dag. De ble også sponset av enkelte bedrifter. BAKS sponset nydelig elgsuppe som Sunniva Revhaug laget, Coop Hatteng sponset Twistposer som del av gaveposen til hver enkelt besøkende, LAVEKST sponset halvparten av luene de fikk som gave (med motiv av Otertind), Oppvekstetaten sponset resten av luene, kommunen betalte for en middag for gjestene, Tore Figenschau sponset hundekjøring, Hatteng skole sponset pølselunsj og også rundstykkelunsj fra LAVEKST – gode kolleger og lærerne på småtrinnet sponset brød, rundstykker, kaker, drivstoff/kjøring – og FAU sponset besøket med kr. 2000,- kr. Hjertelig tusen takk til alle sammen! Gjestene reiser hjem med en del av Storfjord i hjertet sitt, det er helt sikkert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *