16 færre

Tore og Karin Bergbjørn er to av de som har valgt å flytte fra kommunen. De hadde klare planer for en reiselivsbedrift, men blei møtt av byråkratiske snubletråder.

Det blir stadig færre storfjordinger. Til og med 3. kvartal i år var det blitt 16 færre innbyggere i kommunen.

Det viser tall fra SSB, som ble offentliggjort klokka 0800 i dag. Mens folketallet ved inngangen av året var 1856, var det ved utgangen av tredje kvartal  bare 1840.

Viktigste årsak til nedgangen er at det i denne perioden dør tre ganger som mange som det blir født. Mens antallet fødte bare var fem, døde det 15 personer i perioden.

I tillegg var det seks flere som flytta ut av kommunen enn inn.

 

5 kommentarer til “16 færre”

  1. Bare som jeg vet av er det 11 personer som har flyttet fra kommunen i år, så å dekke det med dødstall kontra fødte blir helt feil. er det noen fra administrasjonen som følger opp slike saker, er det noen som har tatt seg det bryet å spørre di som har flyttet HVORFOR drar dere fra Storfjord. eller er vi for bratt i nakken til å gå så lavt ? eller er det karnse ikke så nøye ?

    1. En liten oppklaring: Tallene er fra SSB. Til og med 3. kvartal var det 85 personer som flytta FRA kommunen. I samme tidsrom var det 79 som flytta TIL. Det gir seks færre innbyggere. Det var 15 som døde og fem som ble født i den perioden. Det gir ti færre. Negativt fødselsoverskudd på ti, og negativ nettoinnflytting på seks gir til sammen 16 færre innbyggere.

  2. Det var en grei oppkalaring, men utviklingen er negativ. Men dette retter vel på seg når det kommer slakteri i skibotn, så det er ikke behov for å stresse av den grunn.

  3. Kommer dette slakteriet? Det ser ut til å komme snikende i nattemørket, for det høres ingenting….

  4. ut ifra hvor mye storfjord kommune har lagt i dette prosjektet, så må det vel være avgjort for lenge siden at det kommer. det er vel byggestart vi venter på nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *