Turbulente år

Ny avis! 11. oktober 1988.

En kveld før jul i 1987 ringte Torstein Widdington Tengelsen (twt) til meg og spurte om eg ville bli med på Framtid i nord.

Eg hadde da frilansa for Nye Troms en periode, ei avis han var redaktør for på den tida.

Framtid i nord??

Eg skjønte absolutt ikke hva han meinte. Men så forklarte han at han hadde røket uklar med styret i  Nye Troms og ville starte opp med ei ny avis.

Eg syntes det hørtes interessant  og spennende ut, og svarte vel ja uten å tenke så grundig gjennom saka.

Så satsa vi det vi måtte ha av sparepenger på aksjer i avisselskapet, og fikk finansiert innkjøp av nødvendig utstyr. Vi eide avisa sjøl! Så lenge det varte.

Twt hadde laga en nedtrappingsplan, og avisen skulle på gata høsten 1988. Planen blei fulgt til punkt å prikk, så å si,  utover vinteren og våren, og da utgivelsen nærma seg, hadde vi en haug med ferdige saker, gode saker. 

11. oktober 1988 kom den nye avisa ut av trykkeriet. Nr. 1 – årgang 1! Det blei ei flott avis, og vi var  ganske stolte.

Men det var da jobben begynte. Avisa slukte formelig nyhetssaker, og det blei liksom aldri nok. Det blei ikke mye tid til andre ting enn å sørge for at den sultne avisa fikk nok stoff til hver utgivelse, to ganger i uka.

Den beskjedne lønna kom inn på kontoen sånn dann og vann, og av og til bare delvis.

Så fulgte ei turbulent tid, med flytting, konkurs, oppstandelse fra de døde, konflikter, redaktørens død, nye redaktører, og enda flere konflikter.

Nok stoff til ei heil bok!

Men til tross for all turbulensen i de første årene, lever avisa videre, og legendariske Arne Teigen, som eg fikk æra av å headhunte helt i starten, er visst den eneste som er med fremdeles.

Eg hoppa av i 1995, etter sju år i avisa.

Avisa har nå  blitt en del av VG-konsernet.  Takk og lov at initiativtakeren og avisas første redaktør, twt,  forhåpentligvis er uvitende om det.

Gratulerer med 30-årsjublieet!

Én kommentar til “Turbulente år”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.