Hundekjørerfest i Øverbygd

Troms Quest 2013. Her er det Tommy Larsen fra Karnes som kjører ut. Arkivfoto: Troms Quest.

Flere Storfjord-kjørere deltar når Tromsø og omegn trekkhundklubb feirer at sola igjen er tilbake med en skikkelig hundekjørerfest i Øverbygd.

Nærmere 60 hundekjørere fra 15-16 år og til over 70 stiller til start stiller til start i fylkets eneste hundeløp, Troms Quest. Løpet arrangeres 20. – 21. januar.

Blant deltakerne finner vi blant andre Marianne Skjøthaug fra Langfjordbotn. Hun blei verdensmester i langdistanse sledehundekjøring på Røros i 2011. Samme året tok hun tok sølv i Finnmarksløpet, og året etter vant hun Femundløpet.

Harald Tunheim, Alta, som har vunnet Troms Quest to ganger tidligere,stiller for å forsvare seieren fra i fjor. Tunheim er en merittert hundekjører, og kan blant anna vise til en rekke seire i Finnmarksløpet. Han har dessuten deltatt tre ganger i Iditarod, verdens lengste hundeløp.

Fine forhold
– Det har lenge vært usikkert om vi får nok snø til at det er forsvarlig å sende spannene opp i høyfjellet. Nå som det har lavet ned snø de siste par dagene er det ikke mye usikkerhet igjen. Løp blir det, og det med forhåpentlig vis gode spor. Vi må dog legge om løypa et par steder, men det blir ikke de store endringene. Det sier rennleder Ingvild Østli Johansen.

Utfordringer
Hun føyer til at den største utfordringen nå er å få ei god såle. Det har vært minimalt med snø, så selv om løypekjørerne har ønska å trakke gode spor, har ikke dette vært mulig.
– Nå ser vi bedring i snøforholda, og løypekjørerne vil trakke spor i dagene framover mot løpet. Ut over det har vi kontroll på det meste, men det er ennå ei stund til løpsstart, og mye kan skje til den tid, sier hun.

– Trivelig løp
– Jeg håper vi skal klare å arrangere et godt løp for kjørerne og hundene.  Troms Quest har et godt rykte på seg til å være blant de triveligste hundeløpene, så dette er noe vi ønsker å leve opp til. Vi har også et godt startfelt, og mange gode kjørere, så det blir spennende å se hvem som drar seieren i land.

Klubbmesterskap
Nytt av året er at det er lagt inn klubbmesterskap for arrangørklubben.
– Vi er spente på hvordan det går. Vi håper jo å øke rekruttering til klubben, og at det skal bli en ekstra godbit til de som kjører for Tromsø og Omegn Trekkhundklubb, sier rennlederen.


Fakta
Troms Quest har vært arrangert seks ganger tidligere, og ble arrangert første gang i 2009.
Start og målgang er ved Råvatn skytterhus
Løpet har tre klasser: Åpen, 170 km med inntil 12 hunder
Begrensa, 170 km med inntil 8 hunder
Junior: 2 x 60 km med inntil 6 hunder
6-mila: 60 km med inntil 8 hunder
Omtrent halvparten av deltakerne er førstegangskjørere (rookies).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *