Gleder seg til festen

Hans-Christian Andersen, kulturprisvinner og mangeårig ildsjel i musikklivet i Storfjord. Etter 25 år skal han igjen svinge takstokken over Skibotn skolekorps. Foto: Privat.

I mer enn 20 år var han dirigent for Skibotn skolekorps. Til helga kommer han tilbake for å delta på korpsets 50-årsjubilem.

– Det gleder jeg meg veldig til! Det sier Hans Christian Andersen, som nå er bosatt i Oslo. Han ble headhunta som dirigent til det ganske så “ferske” korpset i 1971, og var dirigent for det til 1992. Lørdag førstkommende skal han igjen svinge taktstokken når korpset holder jubileumskonsert.

– Ja, jeg skal dirigere et av glansnumrene vi hadde på den tida, en medley fra musikalen Chess av blant andre ABBA-komponistene Björn Ulvaeus og Benny Andersson, konstaterer Hans Christian.

– Hvordan klarte du å holde på entusiasmen så lenge?

– Det var nok gleden ved å holde på med det. Dessuten hadde jeg en ambisjon om å få til et godt korps. Og så var det jo gullalderen for skolekorps, og dessuten var det ikke så mange tilbud på den tida.

– Og deltakerne?

– Ja, de opplevde vel noe av det samme som meg, å få til noe bra sammen. Og når vi deltok på arrangementer, som for eksempel Tonetreff, så merka vi at vi var ei stjerne i Nord-Troms, et av de bedre korpsene i distriktet. Og så fikk de være med på noen attraktive turer, blant anna til Danmark og Jugoslavia.

Imponert og glad
Hans Christian er imponert over og glad for at entusiaster har klart å holde liv i korpset, og han gleder seg til å treffe igjen deltakere fra “gamle dager”.

Og om noen trur han har pensjonert se, tar de feil.

– Nei, jeg er faktisk svært aktiv i musikklivet, og spiller både i et storband og i et korps som består av hovedsakelig pensjonister. Dessuten jobber jeg i LHL fremdeles, sånn 25-30 prosent stilling – når det passer meg, sier han.

Skibotn skolekorps på et arrangement på Brenna i 1988.
Skibotn skolekorps 1987 – 20-årsjubileum. Dirigent  Hans Christian Andersen i midten foran.

Fakta:
Foreldrelaget ved Skibotn skole vedtok på medlemsmøte 28.5.1967 at man skulle starte opp med musikk-korps ved skolen. Faglig bistand ble søkt fra lærer Jan-Erik Kirkevold som var lærer på Hatteng. Notekurs ble påbegynt 10. oktober og avslutta 17. november samme år. 39 elever begynte og 27 fullførte. Av disse ble 16 elever plukket ut. Medlemmene måtte forplikte seg til å stå i korpset til de var ferdige med grunnskolen. Korpset ble formelt stifta 10. oktober 1967.

14. oktober 1971 ble lærer Hans-Christian Andersen i styremøte vedtatt ansatt som ny musikklærer og det ble vedtatt innkjøpt 20 stk uniformer med lue. 2. juni 1972 ble medlemskontingenten fastsatt til 5 kr pr mnd, med søskenmoderasjon på kr 3 pr mnd. 27. september 1974 ble det besluttet å henvende seg til Skibotn Sanitetsforening om utarbeidelse av fane til Skibotn skolekorps. Sanitetsforeningen fikk inn 4 forslag til motiv og Truls Lisets forslag ble vedtatt.

Program:
Konsert i Skibotn samfunnshus lørdag 7. oktober klokka 16 med servering av kaffe og kaker. Gratis inngang. Dirigenter er Hans-Christian Andersen og Magne Wilhelmsen.
Middag for korpsmedlemmer med følge på Broen vertshus klokka 20. Påmelding
Fest på Broen vertshus klokka 22. Åpen for alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *