Vokal Nord til Paaskiviikko

Vokal Nord til Paaskiviikko.

Under årets kvenske kulturdager kan publikum oppleve en helt spesiell konsert, når kammerkoret Vokal Nord gjester tre kommuner i Troms med konsertturneen «Aaretkammari – Skattkammer».

Vokal Nord er et av Norges ledende vokalensembler og har i en årrekke markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Ensemblet har sin base i Tromsø, men har med sangere fra hele landet – de fleste fra den nordlige landsdelen.

Koret har en stor musikalsk bredde, men jobber spesielt med folkemusikk og etnisk musikk fra Nord-Norge og europeisk tidligmusikk (barokk). Ensemblet har besøkt Nord-Troms ved en rekke anledninger og har fått strålende kritikker for sine opptredener.

Dette er første gang Vokal Nord gjør en hel konsert med kvensk musikk. «Aaretkammari – Skattkammer» har til hensikt å dykke ned i den kvenske musikktradisjonens skattkammer og hente fram glemte deler av vår immaterielle kulturarv i nord; kvensk språk og kvenske sangskatter, som tidligere har vært en naturlig og levende del av kulturen i de kvenske områdene i Norge og i Tornedalen. Vokal Nord gleder seg til å dele deres tolkninger av denne viktige kulturarven med publikum.

I denne anledning har koret fått med seg de to svenske riksspillemennene Daniel Wikslund på fiolin og Fredrik Hangasjärvi på trekkspill, musiker Erling Fredriksson fra gruppa JORD og kulturformidleren Inger Birkelund fra Nordreisa.

Konsertene finner sted i Nordreisa 9. juni, hvor det også blir satt opp skolekonsert, samt i Storfjord 10. juni.

Nytt av året: I anledning Paaskiviikkos 10-årsjubileum blir det også konsert i Tromsø 11. juni.


Paaskiviikko 2017 pågår i perioden 6.-11. juni. Årets festival er støttet av Kulturrådet og Troms fylkeskommune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *