«Planter» 5 millioner fiskeegg og -yngel

I løpet av seks år skal fem millioner fiskeegg og – yngel settes ut i Skibotnelva og Signaldalelva. Her er det Jelena Lørstrand som er i aksjon. Foto: Kjell Magne Johnsen/ Fylkesmannen i Troms

Nå er tida inne for å bygge opp igjen de lokale fiskestammene som villaks, sjøørret og sjørøye i vassdragene i skibotnområdet.

Derfor har fagfolk fra Fylkesmannen i Troms og Veterinærinstituttet, samt lokale starta reetableringen. I løpet av seks år skal ikke mindre enn fem millioner fiskeegg og – yngel settes ut. Det melder Fylkesmannen i Troms i ei pressemelding.

Fiskeforbud i en periode

Voksenfisk fra hjemmehørende vassdrag i skibotnområdet har gitt opphav til nye generasjoner. Siste uka i april starta jobben med å sette ut fiskeegg og – yngel.

Men folk må smøre seg med tålmodighet. Det er allerede innført fiskeforbud i sjøen utenfor vassdragene. Det blir heller ikke åpna for ordinært fiske i elvene.

Alle foto: Kjell Magne Johnsen/ Fylkesmannen i Troms


Fakta:

Parasitten Gyrodactylus salaris ble første gang påvist på laks i Skibotnelva i 1979. Skibotnelva ble rotenonbehandlet i 1988 og 1995. I 2000 ble parasitten også påvist i Signaldalselva. Siste runde med behandling var i 2015 og 2016. Arbeidet med reetablering av lokale fiskestammer er en oppfølging av rotenonbehandlinga.

 

Én kommentar til “«Planter» 5 millioner fiskeegg og -yngel”

  1. Ser at det er fiskeforbud inne i Storfjorden og i Skibotn bukta, dette synes jeg er helt på sinn plass. Det jeg ikke får til og stemme er den kilnota som står i bensjordbukta, selv om det er i forhold til norsk lov så er det lov og bruke hodet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *