Markerer samefolkets dag

Fra markering av Samefolkets dag 2016.

Storfjord duodjiforening, Storfjord språksenter, Storfjord frivillighetssentral og Kafé Ruija inviterer til markering av Samefolkets dag i Skibotn.

Det er i år 100 år siden samenes første landsmøte i Trondheim i 1917. Jubileet  skal markeres over hele landet.

Sametinget, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune har gått sammen for å markere en viktig begivenhet i samefolkets historie med et jubileum – Tråante 2017 – en nasjonal feiring og et felles samisk jubileum. Arrangementet har si eiga nettside. Her står det mellom anna:

Tråante 2017 skal være en storstilt markering av 100 års kamp for demokrati, rettferdighet og mangfold. Målet med Tråante 2017 er å markere og formidle kunnskap om samene, samisk kultur og samisk historie i et 100-års perspektiv. Jubileet skal bidra til deltakelse og engasjement for demokratisk utvikling. Vi samer er ett folk i fire land. Norge, Sverige, Finland og Russland.

Jubileumsmarkeringen vil foregå i hele 2017 på forskjellige steder i Sápmi med ulike arrangementer og markeringer.
Mangfoldet i programmet skal avspeile den bredden som finnes i samisk kultur, språk, næring og historie. Fra sør til nord. Fra vest til øst.

Men i Storfjord blir det altså markering av Samefolkets dag i Skibotn. Det blir film, koftevisning, musikk, dikt og taler for dagen, og salg av biđos, kaffe og kaker. Arrangementet finner sted i Kafé Ruija 6. februar klokka 1700.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *