Invitert til Stortinget

Leif Bjørnar Seppola utenfor Stortinget. Foto: Privat.

Leif Bjørnar Pedersen Seppola fikk ikke mindre enn to invitasjoner til samme møte i Stortinget.

– Den ene kom fra den finske ambassaden i Norge, og den andre fra Stortinget, forteller han. Han er ikke helt sikker på hvorfor han ble invitert, men tror det er fordi han har arbeidet mye med kvensaken, blant anna som styremedlem i Kvenlandsforbundet og som styremedlem i Finsk/ugrisk verdenskongress.

Møtet fant sted onsdag og torsdag, og på programmet stod blant anna infrastruktur og samferdsel på Nordkalotten. Energisamarbeid og samarbeid om framtidige velferdsløsninger var også tema.

Finland skal i år feire 100-årsjubileium som sjølstendig stat, og jubileet  ble også diskutert på møtet.

– Riksdagsmann Mikko Kärnä fra Finland og Enontekiö holdt et flammende innlegg  om jernbane som 100-års jubileumstiltak i nord mellom Finland – Norge.  Jeg snakka med han. Vi er jo fra nabokommuner på hver vår side av  grensen i nord. Norske representanter fra Nord-Norge støtter tankegangen. Men andre mener at området har for lav befolkning. To alternativer er presentert:   til Kirkenes eller Tromsø, forteller Leif Bjørnar.

I tillegg til stortingspresident Olemic Tommesen var en rekke ministre tilstede. Riksdagspresidenten i Finland  og  representanter fra Nordisk råd deltok også.

– Stortingspresidenten pekte på det kulturelle samarbeidet på Nordkalotten som et skoleeksempel på integrering. Her har folk bodd og samarbeidet lenge før de nasjonale grensene ble trukket opp, forteller Leif Bjørnar.

Han syns møtet var en fin anledning til å fronte kvensaka, og nå vil han fortsette arbeidet med å styrke det kulturelle samarbeidet på Nordkalotten,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *