Samla under samme tak

Kirkeansatte i Storfjord hadde invitert til åpen dag i de nye kontorlokalene i underetasjen på Hatteng tannklinikk i dag. Fra venstre kirketjener Svetlana Eriksen, gjest Rigmor Figenschau, sokneprest Karl Johan Bjørge, kirkeverge Siv Asplund, organist Natalia Furmankova og gjest Minda Sommerlund.

Onsdag i forrige uke ble soknepresten, organisten og kirkevergen i Storfjord samboere.

I dag ble begivenheten markert med åpent hus, kaffe og

Det vanka kaffe og marsipankake på gjester og ansatte i dag.

marsipankaker.

Det har seg nemlig sånn at de kirkelige ansatte har kommet ut fra en noe bortgjømt tilværelse  i henholdsvis presteboligen og et anonymt lite bygg, om ikke akkurat på kirkegården, så i umiddelbar nærhet.  Nå har de flytta inn i underetasjen på tannklinikken på Hatteng, og er svært så tilfreds med forandringa.

Kirkeverge Siv Asplund peker på at det nå har blitt mye lettere å samarbeide:

– Det er bare å gå på nabokontoret nå når vi har behov for å snakkes. Tidligere måtte vi ringe eller sende epost. Og så hadde vi fast møtedag hver tirsdag. Nå har vi et mye bedre fellesskap. Dessuten er det lenge siden at ordninga med at presten skulle ha kontor i presteboligen opphørte. Han har bare godt av å komme seg ut når han skal på jobb, sier Siv.

– Dessuten er det kanskje lettere for folk som ønsker å treffe presten å komme hit enn å oppsøke ham i boligen, føyer hun til.

Sokneprest  Karl Johan Bjørge sier at det kanskje er dattera hans på tre som merker det best at faren har fått et anna kontor.

–For hun har aldri skjønt at jeg måtte jobbe når jeg var heime, sier han, og syns det er greit å få et skille mellom jobb og fritid.

Også han er fornøyd med nytt kontor, og føler at han er mer i strømmen av folk med plasseringa nær skolen, og med tannklinikken i etasjen over.

– Og så er det jo kort veg til rådhuset, påpeker han.

Organist Natalia Furmankovas  gamle kontor fungerte også som kjøkken.

– Det førte til at jeg bare ble tjukkere og tjukkere. Nå håper jeg at jeg kan bli tynnere og slankere, ler hun. I de nye kontorlokalene er det hun som har lengst veg av alle til kjøkkenet.

Storfjord kirkekontor er åpent i tida mellom 1000 og 1400 tirsdag til torsdag.

Én kommentar til “Samla under samme tak”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *