Arrangerte solidaritetskafé

Solidaritetskafé på Skibotn Mottak i dag. Foto: Caroline Engstad.
Solidaritetskafé på Skibotn Mottak i dag. Bilder: Caroline Engstad.

I samarbeid med Skibotn mottak arrangerte  1.-4.klasse på Skibotn skole solidaritetskafé på Skibotn mottak i dag.

– Det var overveldende å se hvor mange som tok turen til mottaket for å støtte opp om vår kafé. Dette resulterte i til sammen 7085 kroner og et nytt fadderbarn til Indias barn. Det sier lærer Caroline Engstad ved Skibotn skole til iStorfjord.

Hun føyer til at  1.-4.klasse på Skibotn skole i flere uker har jobba med å lage flotte produkter til inntekt for Indias barn.

– Kompetansemålene er blant anna å bli kjent med lokale bedrifter og lokale bygg, og lære om solidaritetsarbeid. Solidaritetskafeen er et produkt av dette, sier hun.

–Skolen har besøkt vårt nye språksenter, og der fikk vi lage fine smykker, trykke på bjørkeskiver, pynte kongler og lage nøkkelringer med bein og skinn. Det ble fine produkter som vi kunne selge på kafeen vår. Elevene har også brukt mye tid på skolen og lært mye nytt under arbeidet, forteller Caroline.

– Vi fikk også til et supert samarbeid med Skibotn mottak. Hele mottaket har vært i sving med å forvandle salongen om til kafé, og hadde salg av lekre eksotiske retter, kaffe og kaker.

Småtrinnet ved Skibotn skole har valgt å samarbeide med Indias Barn de siste årene.

– I den forbindelse fikk vi Liv Johansen med oss for å fortelle om arbeidet Indias barn gjør og hva pengene vi samlet inn blir brukt til, opplyser Caroline.solidaryitetskafe1

 

solidaritetskafe2

kakebord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *