Telenor med gladmelding til Kitdalen

Fra høsten av skal beboerne i Kitdalen slippe å leite etter et sted i huset der det er såpass mobildekning at de kan ringe og motta samtaler. Det er klart etter at Bjørn Amundsen og Pål Lukashaugen i Telenor i dag hadde med seg gladmeldinga til Storfjord.

Kommunikasjonskoordinator Pål Lukashaugen og dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor kunne i dag forkynne det glade budskap om mobildekning da de møtte bygdefolk fra Kitdalen og kommuneledelsen i Storfjord.

Det glade budskap blei meddelt på et møte på rådhuset i formiddag, der representanter for beboerne i Kidalen deltok sammen med kommunens ledelse.

Dermed ser det endelig ut som om ei sak som har versert i mange år, nærmer seg ei løsning. Dersom ingen uforutsette hindringer dukker opp, skal mobilmasta på Bjørnhumpen være i drift i løpet av tredje kvartal i år, det vil si i perioden juli-september.

Ordfører Geir Varvik trylla fram ei marsipankake dedikert budbringerne i Telenor i anledning mobilsaka. Og så passa det bra at Pål Lukashaugen fikk æren av ta det første stykket, sia han hadde fødselsdag i dag.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen tok imildertid tre forbehold:

– at kostnaden med å føre fram strøm til masta ikke overskrider 2,1 mill.

– at det ikke blir nødvendig med ekspropriasjon av grunn til kraftlinja

– at signalene kan overføres til masta på radiolinje fra senderen på Kileng slik man har forutsatt. Hvis ikke, må masta byttes ut, og man må gjøre ei ny vurdering.

Totalt er kostnadene med mobilmasta beregna til cirka 4 mill., hvor altså framføring av strøm tar halvparten.

Takknemmellighetskake fra Storfjord kommune til Telenor.

På møtet i dag var deltakerne gavmilde med ros og godord – begge veger. Ordfører Geir Varvik og mobilfrusterte kitdalinger var rause med skryt for den innsatsen Amundsen og Lukashaugen hadde gjort i saka. Varvik var også imponert over den tåmodigheta bygdefolket i Kitdalen hadde vist i så mange år. I retur fikk han, og lederen i Miljø-plan og drift, Øistein Nilsen, kred for aldri å gi opp i denne saka.

Når masta kommer i drift, vil 127 kitdalinger få 4G-5G-dekning. Men også Hatteng sentrum og deler av nedre Signaldalen vil få bedre dekning.

Dan-Ivar Jensen er maskinentreprenør bosatt i Kitdalen. Til iStorfjord sier han at det i dag er ganske problematisk å drive firmaet på grunn av den elendige mobildekninga. Firmaet hans, Jensen Maskin AS, driver brøyting for Mesta, og er avhengig av å ha oversikt over føreforholdene.

– Når telefonen er død, får man ingen meldinger inn, og kan heller ikke ringe ut til brøytemannskapene, forteller han.

Her kommer den 24 meter høge masta. I alle saksdokumenter er navnet på stedet der masta skal stå, Skjellhumpen. Det riktige er imidlertid Bjørnhumpen.

Det har vært noen saker om mobilmasta og mobildekninga i Kitdalen. Her er noen av dem:

VIL HA 24 METER HØY ANTENNEMAST I POPULÆRT TUROMRÅDE

– VIL GI BEST MULIG MOBILDEKNING I OMRÅDET

FRILUFTSINTERESSENE OVERKJØRES

OPPHEVER BJØRNHUMP-MAST VEDTAK

OPPRETTHOLDER VEDTAKET

GODKJENTE DISP-SØKNAD

VURDERTE IKKE ALTERNATIVER

VIKTIGE FRILUFTSOMRÅDER FORRINGES

NY KRAFTLINJE TIL TELENORMAST

MOBILDEKNING I DET BLÅ

– BJØRNHUMPEN BESTE ALTERNATIV

BJØRNHUMPEN-MASTA KOMMER

Én kommentar til “Telenor med gladmelding til Kitdalen”

  1. Ting skal ikke være enkelt. Bare å gratulere de som ikke ønsket masta med å ha klart å trenere dette over 1 år i beste fall. Så kan man jo i etterkant lure på hva motivet til et slikt engasjement er. Godt at ting endelig løser seg og at vi kan få en mer sikker verden for veldig mange i Storfjord.

Det er stengt for kommentarer.