Lavkarittet mer internasjonalt enn noensinne

Lavkarittet. Arkivfoto.
Lavkarittet. Arkivfoto.

Med deltakere fra hele 10 nasjoner blir 20-årsjubileet for Lavkarittet mer internasjonalt enn noen gang.

Når Lavkarittet i år arrangeres for 20. gang, blir det trolig med noen færre deltakere enn tidligere.

– Vi har nå nær 400 påmeldte, men regner med at det kommer flere, for det er jo enda noen dager igjen, sier rittleder Hans-Erik Steinnes.

Men om antall deltakere blir noe lavere, har til gjengjeld det internasjonale preget blitt større, med deltakere fra 10 nasjoner. I tillegg er det flere barn enn tidligere som deltar i kortere løyper.

– Vi har i år en 15-kilometersklasse, etter råd fra sykkelforbundet, og der er deltakelsen stor, forteller Hans-Erik, og registrerer at arrangementet etter hvert har blitt attraktivt for familier også.

I dag tidlig hadde det kommet snø på toppene, og rittlederen ser bort fra at det blir særlig sommerlig vær på lørdag. Han håper imidlert på opphold, men tar høyde for regn.

Rittleder Hans-Erik Steinnes.
Rittleder Hans-Erik Steinnes.

– Det kan bli regn og kaldt, men vi er godt forberedt, og har stasjoner på fjellet med mat, ekstra klær og reparasjonsutstyr i tilfelle uhell. I tillegg har vi mannskaper fra Røde Kors i Tromsø i tilfelle skade, sier han.

Traseen

– Traseen over fjellet blir hvert år noe skadd av smeltevann om våren, men alt er nå reparert, og en rytter som prøvekjørte traseen kunne fortelle at den aldri har vært så bra. Men vi har ei elv som er noe stri i år, men der har vi en omkjøringsmulighet, opplyser Hans-Erik.

Arrangementet har vokst fra en spe start for 20 år siden til å bli et av de største terrengrittene i nord. Det krever en enorm innsats av frivillige, og Hans-Erik regner med at antallet nå er kommet opp i rundt 100.

– Men vi har fylt opp alle postene, og det er ikke noe problem å skaffe frivillige, sier han.

Han føyer til at Lavkarittet i år har fått ny hovedsponsor, Lerøy, og er glad for å ha fått en stor aktør med på laget.

– Så i år blir det laks på menyen, konstaterer han.


  • LAVKARITTET arrangeres alltid andre lørdag i august. I 2016 arrangeres Lavkarittet for 20. gang
    Lavkarittet er et terrengritt på ca 67,5 km, med en total høydestigning på cirka 1200 meter, og går over fjellet fra Hatteng til Skibotn i Storfjord kommune.
    Lavkarittet har sitt navn etter dalføret  opp på fjellet mellom Kitdalen og Skibotndalen.
    Lavkarittet er det største terrengsykkelrittet i Nord-Norge og  har også status som seedingsritt for Birkebeineren.

Kilde: Lavkarittet.no