Klart for Signaldalsdagan 2016

Folksomt på Signaldalsdagan 2015.
Folksomt på Signaldalsdagan 2015.

To ganger i året mer enn mangedobles folketallet i Signaldalen.

– Den første gangen er når Könkämä sameby i midten av juli inntar fjellheimen i dalen for reinkalv-merking. Den andre gangen er når Signaldalen bygdelag arrangerer Signaldalsdagan. I år skjer det førstkommende helg, heter det i ei pressemelding fra Signaldalen bygdelag.

I pressemeldinga står det videre å lese:

Til tross for at folketallet i bygda nærmest er halvert siden de første Signaldalsdagan ble arrangert i 1998, holder bygdelaget koken og trør til med gommekoking, smørkjerning, revy og fest.

De første Signaldalsdagan skulle bare være ei markering av 150 års-minnet for fast bosetting i Signaldalen, men har blitt et årlig kulturarrangement i  august.

Signaldalsdagan er ikke et arrangement med salgsboder av alle slag. Bygdelaget satser isteden på sosialt samvær, god mat og bygdekultur, uten de store overraskelsene. Mye tyder på at det er det  publikum ønsker.

I år som alltid er Signaldalsrevyen med på programmet. Så populær har den blitt at de siste åra har det vært kjørt to forestillinger. Slik også i år.

Det er verdt å merke seg at det ikke blir solgt flere enn 105 billetter til hver forestilling av hensyn til brannsikkerhet, og det selges kun billetter i døra, en halv time før hver forestilling.

Etter den siste forestillinga er det dansefest. Musikken sørger i år det lokale bandet Superpop for.

Tradisjonen tro vil Signalnesbua være åpen. Bua er det eldste huset i bygda, og her er det kafé med husmannskost på menyen. Mat blir det også å få kjøpt på bygdehuset Brunes, med grillmat på lørdag og middagsservering søndag.

Søndagens høydare for mange er nok bruktmarkedet. For de som har særlig interesse for retro, lover de ansvarlige for markedet mange godbiter.

Arrangementet avsluttes søndag når bygdas egen ungdom leverer sitt musikalse bidrag, ei forestilling som pleier å samle fullt hus.