Valget i Storfjord

Av Wiggo Hansen

Da har folket talt og resultatet er klart. Eller, for meg ser det ut som at folket i en del av kommunen har fått litt hjelp med valglista.

Spesielt gjelder dette Høyres liste, hvor 4 av de 7 øverste kandidatene ikke kom inn i k-styret, 3 av dem var fra indre del av kommunen. Alle ble forbigått av kumulerte representanter fra Skibotn. Og på AP’s liste så ble jaggu listetoppen fra Kitdalen forbigått av 2.kandidaten fra Skibotn. Og så sier listetoppen at de ikke er et støtteparti for Høyre, men et samarbeidsparti. Ja, det er bare å spørre MDG hvordan det er å ha en samarbeidsavtale med Høyre her i kommunen. Tror de vet en del om det.

Wiggo Hansen.

Og hvordan stiller listetoppen fra AP, med lang fartstid fra fagbevegelsen seg til Høyres program her i kommunen. Her sier de rett ut at de ”skal styrke eldreomsorgen gjennom økt bruk av private tjenester.” De ønsker også å ”styrke og videreutvikle samarbeidet med private aktører som Stendi og Helsepartner.” D.v.s. det stikk motsatte av det LO og AP sentralt går inn for. 

Det er jo ikke noe rart at AP her i kommunen er blitt et miniparti når de velger å støtte Høyre framfor gamle partifeller i TPL. Ideologi må vel gå foran en gammel uenighet i sykehjemssaken.

Jeg tror at den jevne storfjording har store vansker med å skjønne dette politiske spillet. I all fall de som har levd en stund og kjenner til den politiske historien, både lokalt og sentralt. Det er slikt spill som gjør at folk blir politisk likegyldige og slutter å bry seg. Og det er i lengden ikke bra for demokratiet. Og demokratiet er ikke noe spill. Det er folkestyre.

5 kommentarer til “Valget i Storfjord”

 1. Jeg er helt enig med deg Wiggo her har det som for fire år siden blitt noe en ikke forstår at AP ikke samarbeider med tpl men med høyresiden hvor det er så stor forskjell mellom blokkene.

 2. Ja demokrati er noe dritt, jeg har stemt i Skibotn og har ikke under noen omstendigheter blitt « pålagt» å stemme det ene eller det andre . Høyre har vel tradisjonsrikt vært ett Skibotn parti, i siste periode er 5 av 6 fra Skibotn. Og TPL hadde ingen fra den største bygda Skibotn . Ingen som snakket om organisert valg i 2019 !
  Jeg tror, understreker tror at ungdomskole flyttingen kan ha mye og si på valget i Skibotn

  1. Vel Herleif, jeg synes nå fortsatt at demokratiet er folkestyre, og ikke no dritt.
   At Høyre, med kandidater godt spredt fra hele kommunen ender opp med 6 av 7 fra Skibotn, har selvfølgelig ikke skjedd uten at noen har snakket sammen. Og akkurat det er ikke ulovlig. Det som ikke er lov er å dele ut ferdig utfylte stemmesedler. Og det tror jeg ikke har skjedd.
   Men at vi har konstellasjoner som TPL, som nesten utelukkende har kandidater fra et geografisk område, er virkelig med på å gjøre valget til et stedsvalg. Selv om man sier at man skal jobbe for hele kommunen, så sier jo kandidatlista det meste.
   Nå må de fortest sette seg ned sammen med AP og stable på beina et politisk alternativ til Høyre, og som representerer hele kommunen

   1. Æ kan bare svare for meg selv og kjenner mye folk på tvers av alle partier , uten om politiske stand ved Joker så er det ingen som har prøvd å påvirke meg med hvem jeg må krysse eller slengere , jeg tok mine selvstendige valg , jeg har nå i ettertid av dine og andre sine påstander spurt folk om det virkelig er noe i dette. Ingen kjenner seg igjen i påstandene .
    Å jeg ser helt klart at det kan være uheldig for Høyre med så liten geografisk spredning .
    Det er vel ikke mye å gjøre med det nå.

 3. Det er velkjent gammel skibotnstrategi ved kommunevalg: Kummuler Skibotns kandidater og stryk de andre etter beste evne… Det er vel det som på ibsensk heter “å være seg selv nok”.

Det er stengt for kommentarer.