Rallar og Bus til Storfjord

Rallar og Bus kommer til Storfjord.
Rallar og Bus kommer til Storfjord.

Nå kommer Rallar og Bus til Storfjord!

I juni hadde Nord-Troms museums musikkforestilling Rallar og Bus urpremiere i fullsatt sal på Halti i Nordreisa kommune. Fra 15. til 20. august får de øvrige kommunene i Nord-Troms besøk av forestillinga.

Først ute er Burfjord og Flerbrukshuset 15. august, deretter følger Solhov på Lyngseidet tirsdag 16. august, Flerbrukshallen på Hatteng onsdag 17. august før den stopper innom kulturhuset på Skjervøy torsdag 18. august. Turnéen avsluttes med en uteforestilling i det spektakulære gruveområdet som inspirerte fortellinga – Ankerlia i Kåfjord kommune.

I ei pressemelding Lise Bremoe har sendt oss heter det:

Rallar og Bus er inspirert av den fascinerende epoken da gruveindustrien kom til Nord-Troms for vel 100 år siden. Manus er utvikla av Inger Birkelund, Lise Brekmoe, Øystein Fredriksen og Daniel Wikslund med støtte fra Fritt Ord. Turnéen er i stor grad finansiert av museet selv, mens Ymber har bistått med 20 000 kroner til uteforestillinga i Ankerlia. 

Fortellinga tar oss vel 100 år tilbake i tid og ei fascinerende tid med store endringer for mange lokalsamfunn i Nord-Troms gjennom gruvedrifta. Gjennom opplevelsene til Rallar Persson (Daniel Wikslund), Kellarin-Alffi (Øystein Fredriksen) og skribenten (Inger Birkelund) får vi et innblikk i livet i gruvene, på godt og vondt. Gjennom hele forestillinga er det sang og musikk, både nyere sanger og tradisjonell musikk på norsk, kvensk og svensk. Med på forestillingen er det flotte Rallarkoret som er satt sammen i anledning forestillinga. 

– Vi håper folk fra Nord-Troms og regionene rundt har anledning til å ta turen til en av de oppsatte forestillingene. Dette er en produksjon som Nord-Troms museum er svært stolt av, og som i tillegg til flotte musikalske opplevelser gir kunnskap om en svært viktig epoke i vår historie som har satt sine spor i både folk og landskap fram til i dag, skriver Lise Brekmoe i pressemeldinga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.