Blir “flådd” av kommunen

John-Martin Martin Johansen har bodd i sitt nybygde hus sia februar i år. Hittil har han betalt 56.323 kroner for vanntilkobling og vann. – Det spørs om jeg ville bygd om jeg visste dette, sier han.

John-Martin Johansens problemer i forbindelse med husbygging vil visst ingen ende ta.

Først blei kostnadene med husbygginga noen hundre tusen større enn nødvendig på grunn av kommunalt rot i tomtesaka. Utgifter han måtte ta på seg. Nå må han punge ut titusner for vann han ikke har brukt.

Må betale for vann som ikke brukes.

– Nei, hadde jeg visst om hvilke problemer jeg skulle få med kommunen, spørs det om jeg ville begynt med bygginga, sier han, og legger til at han nok burde ha sørga for å fått alle avtaler om kostnader skriftlig.

– Totalt med vanntilkobling og vann skal jeg nå ha betalt 56.332 kroner for ingenting til kommunen. Har jo bare en tilkobling til huset og én leilighet nå i drift som bruker vann og avløp, skriver han i ei melding til iStorfjord.

Han viser til Tromsø som eksempel.  

– Der betaler du vann og avløp når du har huset ferdig. Nå har jeg betalt først 5000 kroner for min del av huset fra jeg fikk kobla til vannet, og jeg betalte også 5000 kroner for utleiedelen da, sjøl om jeg ikke brukte noe vann i den perioden, opplyser han.

John-Martin flytta ikke inn i huset før i februar i år.

– Det er urettferdig at jeg må betale over 17.000 kroner for ingenting, sier han, og veit at han ikke er aleine om å bli utsatt for den slags avgiftspraksis.

Nå synes han at  kommunen må endre regelverket slik at man betaler for vannet når man får brukstillatelse eller ferdigattest, og ikke allerede fra tilkoblingstidspunktet.

– Jeg har bare brukstillatelse på min del, og ikke ferdigattest på huset før utleiedelen blir ferdig, sier han.

iStorfjord har bedt ordfører Geir Varvik redegjøre for praksisen, som på en effektiv måte kan skremme unge fra å etablere seg med eget hus i kommunen.

– Dette må jeg undersøke. Jeg kan ikke svare på stående fot.
Synes summen høres veldig stor ut sammenligna med hva andre betaler, skriver han i ei melding til iStorfjord..

Én kommentar til “Blir “flådd” av kommunen”

  1. Dette er typisk for det som gjerne vil kalles en “ja-kommune”. Av egen erfaring vet jeg at dette er typisk. Det kan virke som man prøver å være så vanskelig som mulig bare fordi man kan det. Jeg skulle gjerne vist hvor mange personer som lider under at kommunen er vanskelig fordi de hverken har ressurser eller ork til å kjempe mot.
    Skal ikke skjære alle over en kam og vil med dette gi stor ros til ekspedisjonen på kommunehuset som bestandig er hjelpsom og imøtekommende.

Det er stengt for kommentarer.