Fikk ny kunnskap om vindkraft

Erik Gomez-Baggethun fra NMBU.

Et halvt hundre mennesker fikk i går kveld ny kunnskap om vindkraft og påvirkning på natur da et stjernelag av forskere og spesialister på området holdt foredrag på et seminar på rådhuset.

Det var Forum for natur og friluftsliv Troms sammen med Naturvernforbundet i Troms som stod bak arrangementet. Bakgrunnen er Troms Kraft sitt ønske om å bygge vindturbiner i fjellområdene i de fire Nord-Tromskommunene Storfjord, Kåfjord, Nordreisa og Kvænangen.

De siste månedene har TK gjennomført såkalte mulighetsstudier i disse kommunene, der politikere, kommuneansatte og deltakere fra lag og foreninger har deltatt.

Etter framdriftsplanen for mulighetsstudien skal saka behandles i kommunestyrene i de fire kommunene i løpet av våren, og avsluttes i juni.

Fra seminaret på rådhuset mandag kveld.

Innledere på seminaret i går kveld var Berit Ballari, styremedlem Naturvernforbundet Troms og Christine Myrseth, koordinator i Forum for natur og friuftsliv Troms, Gudmund Sundlisæter, sivilarkitekt og styremedlem av La naturen leve, som fortalte om virkninger av vindkraft for natur og friluftsliv – erfaringer fra Kvaløya, Erik Gomez-Baggethun fra NMBU, Anders Skonhoft, professor i samfunnsøkonomi fra NTNU , Siren Skråmestø Juliussen, rådgiver i naturforvaltning for Den norske turistforening og Nikolai Sabel, partner og designer i Lokalt Byrå i Storfjord.

iStorfjord har gjort opptak av alle foredragene, og vil publisere dem her etter hver, og først ut er Storfjords egen Nikolai Sabel. (Dessverre var ikke lysforholdene de beste, og for lyden var det nødvendig å ta i bruk ei reserveløsning).

Christine Myrseth (FNF) og Berit Ballari (Naturvernforbundet)

Gudmund Sundlisæter, om vindkraft og virkninger på natur og friluftsliv

Nikolai Sabel om mulighetsstudier.

Anders Skonhoft, energibehov og muligheter for å løse dette innenfor naturens tålegrenser

Erik Gomez-Baggethun om Naturpanelets rapport om verdier og verdsetting- og anbefalte tiltak 

Siren Skråmestø Juliussen om energiutbygging og naturinngrep

Klikk gjerne på Abonner-knappen under filmen!

Én kommentar til “Fikk ny kunnskap om vindkraft”

  1. Fjellheimen omkring Tromsø by passer bedre for denslags… Nord-Troms er rassert mer enn nok nå!!

Det er stengt for kommentarer.