Ny kraftlinje til Telenormast

Kabelplan.

Til sommeren skal nettselskapet Arva bygge ny omsøkt kraftlinje til den planlagte og omstridte Telenormasta på Bjørnhumpen.

I forbindelse med arbeidet har Arva satt opp følgende plan:

  • Bytte av eksisterende høyspentstolpe. Det vil bli benytta miljøstolper som er saltimpregnert
  • Oppsett av ny nettstasjon (1,5 m x 1,75 m) på eiendom 52/6
  • Graving av høyspentgrøft 42 m
  • Graving av lavspentkabelgrøft fra nettstasjon til første stolpe ved veg, cirka 206 m
  • Oppsetting av ni nye lavspentmaster, og strekking av cirka 473 m lågspent luftspenn. Det vil bli benytta miljøstolper som er saltimpregnert
  • Bardunere fem lågspentmaster
  • Graving av stikkledningsgrøft fra siste mast og inn til Telenors innstaksskap, cirka 2-3 meter

Planlagt oppstart er i juli-august. Anlegget bygges i medhold av områdekonsesjonen, og er derfor unntatt bestemmelsen om søknadsplikt, ifølge Arva.

– Området er regulert som LNFR-område, og vi ber derfor om tilbakemelding på tiltaket. Etter vårt syn ser vi ikke at det forelagte tiltaket er i strid med reguleringsplanen, skriver Arva i et brev til Storfjord kommune, og ber om tilbakemelding hvis det må sendes ut nabovarsel og søknad om dispensasjon fra arealformålet LNFR.

Én kommentar til “Ny kraftlinje til Telenormast”

  1. Som grunneier er det ikke mange kroner dette gerererer inn i kassa. Men jeg synes det er utrolig synd at istorfjord igjen «inviterer» til en ny runde med bygdefolk som bruker området og synes dette er så utrolig skjemmende og jævli i et så flott område. Det var en utrolig lang vei å gå med selve masta der alle og enhver hadde varierende motiver for å argumentere mot masta, og mange hadde også ufattelig stor kunnskap om hvor denne masta kunne stått i stede for der Telenor hadde funnet ut at den ville gjøre en best mulig jobb. Er det en ny runde vi ønsker på strømføringslinja til masta? Jeg tenker at det viktigste nå er å få dette på plass og få en mobildekning vi kan stole på! For noen år siden var det min datter og ei venninne som gikk seg bort inne på fjellet rett før jul i 20 kuldegrader. Dekningen var helt elendig og det var bare flaks at en melding hun sendte ble plukket opp av en av mine andre døtre. Vi alarmerte politi og redningshelikopter i Banak og heldigvis fant en scooterpatruljer jentene før det gikk helt galt. Men det viser bare hvor viktig skikkelig dekning er! La ikke dette bli en ny runde med dritt!

Det er stengt for kommentarer.