Kjørte sitt første løp

Lørdag kjørte hundekjøreren Sara Othelie Nyheim Lambela (15) fra Skibotn sitt første løp.

Sara Othelie Nyheim Lambela passerer målstreken ved Ravatn skytterhus.. Nå er ho kvalifisert for å delta i Finnmarksløpet!

Det skjedde i Øverbygd, da Tromsø og omegn hundekjørerklubb arrangerte Troms Quest.

Løpet blei arrangert første gang i 2009, og har siden vært arrangert hvert år unntatt i 2012 og 2014, da det var store utfordringer med føret. Det blei heller ikke arrangert i pandemiårene 2021-22.

Sara starta i det 12 mil lange løpet for juniorer, som kjøres med seks hunder. Starten går fra skytterhuset på Råvatn, over Lille Rosta, opp Sørdalen mot Devdisvatnet, hvor løypa snur følger samme trasé tilbake. Denne runden er på seks mil. Så er det fem timer obligatorisk kvile for hunder og kjører. Hundespannene ligger oppstalla på halm på Råvatnet, hvor de får mat og kvile.

Foto: Charlotte Nyheim Lambela.

Sara gjennom førte heile løpet på ialt 14 timer og 37 minutter, inkludert fem timer og fire minutter kvile. Det gir ei snittfart på mellom 12 og 13 km/t.

– Vi er så stolt av prestasjonen hennes. For å kunne stille til start i et løp kreves masse trening, timer i hundegården, masse arbeid og mange timer med planlegging og organisering. Det sier mamma Charlotte, som sjøl er hundekjører og har deltatt både i Troms Quest og Finnmarksløpet.

Pappa Thomas deltok også i løpet, i klassen 6-mila. Også han merittert hundekjører med erfaringer fra tidligere Troms Quest-deltakelser og Finnmarksløpet, også han. På Lille Rosta møttes de to hundekjørerne. Pappa på veg ut, dattera på veg inn.

– Ho virka så lita på det store vatnet. Jeg må innrømme at jeg blei litt våt i øyekroken, sier en stolt pappa, som blei nummer to i sin klasse.

Etter gjennomført løp, er Sara kvalifisert for å delta i Finnmarksløpet for juniorer i ideen av mars. Ho var eineste deltaker i juniorklassen i år.

I tillegg til Sara og Tomas deltok Carina Jakobsen og Andreas Hansen, begge fra Skibotn, i klassen RNB1, som er klassen for reinrasa sibirian husky. Her kom Andreas på delt førsteplass og Carina på fjerde. Løpet kjøres med fire hunder, og distansen er 20 km.

Les også: Sara – hundekjøreren

Sara vel i mål etter totalt 120 kilometer på sleden. Foto: Charlotte Nyheim Lambela.

Én kommentar til “Kjørte sitt første løp”

  1. Gratulerer Sara, det var et kjempebra gjennomført løp.
    Spent på Finnmarksløpet.

Det er stengt for kommentarer.