Klager på uling og bjeffing i Gammelvegen

Et tjuetalls beboere i Skibotn har skrevet under på en klage over bjeffing og uling fra hundegårder ved Gammelvegen.

– Under pandemien gikk det fra én til tre hundegårder etter Gammelvegen, heiter det i et udatert brev til Storfjord kommune.

Brevet er undertegna av 22 beboere i nabolaget.

–Ulinga starter fra i 6-7-tida om morgenen enkelte dager, og når hundene trenes og mates utover dagen. Dette er forstyrrende og går ut over livskvaliteten til naboene, skriver klagerne, og meiner at hundegårdene burde vært flytta ut av bygda.

Tomas Nyheim Lambela er eier og daglig leder i firmaet Activenorth AS, som driver en turistkennel med 40 hunder ved Gammelvegen.

Han sier til iStorfjord at han ikke har mottatt noen klager fra naboer, og synes det er rart at klagen ikke rettes til den det gjelder i første omgang.

– Kennelen er etablert i et industriområde, og er godkjent av grunneieren, som er Statskog. Han føyer til at dersom han må flytte hundegården, må Storfjord kommune gjerne anvise et annet sted.

Heller ikke to andre med hundegård har mottatt klager på grunn av bråk fra hundegården. Én av dem, Mira Karpinen har hundegård i Gammelvegen.

Mira Karpinen har aldri mottatt klager på at hundene hennes lager bråk. Her fotografert på hundesleden. Foto: Privat.

– Jeg har aldri fått klager. Har snakket med flere av de nærmeste naboene, og dette har ikke vært problem. Hundene bråker ikke meir enn mye annet, og at det er i svært korte perioder i løpet av en dag. Det er ved fôring og trening. På natta er hundene er stille. Det er mange andre enslige hunder her i området som står ute hele dagen og bråker meir. Jeg hører heller ikke de andre hundegårdene i gammelveien når jeg er inne i huset. Et større problem i Gammelvegen er at folk råkjører med biler. Jeg har nesten blitt påkjørt fleire ganger når jeg har gått med barnevogn. Dette burde kommunen heller ta tak i, skriver Mira i ei melding til iStorfjord..

Miras hunder i ruskevær. Foto: Privat.

Ordfører Geir Varvik har ikke svart på henvendelse fra iStorfjord i dag, så det har ikke lyktes å få en kommentar fra han om hvordan kommunen vil reagere på klagebrevet.