– Ingen skal behøve å være aleine julekvelden

– Ingen skal behøve å være aleine julekvelden. Det sier Ramona Næss i Skibotn bygdeutvalg. Julekvelden inviterer bygdeutvalget til felles julefeiring for alle som ikke har noen å være sammen med i jula.

Skibotn bygdeutvalg fotografert i en annen anledning. Bak f.v. Sissel-Merete Pedersen, Ramona Næss, Borghild Robertsen, Gro Jørgensen
Foran f.v Geir Eriksen og Marie Angelsen. Foto: Storfjord kommune/Maria Figenschau

– Alle er jo ikke så heldige at de har en famlilie å feire jul sammen med, sier Ramona. Ho har lenge tenkt på å jobbe som frivillig, for eksempel i Tromsø. Men det har ikke høvd før egne unger blei store og flytta heimefra. Nå har ho lansert ideen i bygdeutvalget i Skibotn, og så spant det på seg etter hvert.

– Da bygdeutvalget fikk vite at Sparebanken Nord-Norge hadde midler man kunne søke på, blei søknad sendt, og resultatet blei 15000 kroner – et beløp som rekker til cirka 20 gjester. Nå er det 16 som har meldt seg på, mange fra Ukraina. Og blir det fleire, så er planen å henvende seg til næringslivet og be om støtte, forteller Ramona.

Sjøl om det er julekveld, har det ikke vært vanskelig å få frivillige som vil hjelpe til med arrangementet.

– Og så har vi fått en kokk, ei tysk dame, som skal lage mat, sier Ramona.

Det blir servert ribbe og pinnekjøtt med tilbehør. Og etterpå blir det kaffe med nogo attåt. Og kanskje en overraskelse.

Arrangementet finner sted på Møteplassen. Det begynner klokka 14 og slutter klokka 16. De som har lyst å være med og ikke har meldt seg på ennå, må ta kontakt med Ramona (tel. 976 75 524), seinest 17. desember, helst.

Bygdelaget kan osgå ordne med skyss for de som måtte trenge det.