Riitta – eineste gjest fra Nord-Norge

Ambassadør Teemu Tanner sammen med noen av gjestene. Riitta Leinonen heilt til venstre. Foto: Finlands ambassade.

– Ei stor ære! Det sier Riitta Leinonen fra Storfjord. Som eineste gjest fra Nord-Norge blei ho invitert til den finske ambassaden i Oslo i går.

Den nye finske ambassadøren i Norge, Teemu Tanner, hadde invitert om lag 100 personer som har gjort en innsats for Finland i Norge til et høytidelig arrangement i ambassaden på Skillebekk i tilknytning til feiringa av Finlands sjølstendighetsdag, som er i dag, 6. desember. Arrangementet fant sted i går.

Riitta Leinonen og en av de andre inviterte, seniorrådgiver Jouni Hyrkäs fra Business Finland, som hadde kledt seg i en finsk nasjonaldraktfra Koillismaa ved Kuusamo.

Riitta har jobba periodevis med ulike oppgaver for ambassaden sia ho kom til Norge i 1975. Inntil nylig var ho daglig leder i Nordkalottens grensetjeneste i Skibotn, men 15. august i år gikk ho over i ny stilling som daglig leder for Storfjord Språksenter.

– Det var mange som var interessert i hvilke oppgaver et språksenter har, og jeg fikk god anledning til å presentere språksenteret i Storfjord, som jo var landets første trespråklige i Norge, forteller Riitta.

2 kommentarer til “Riitta – eineste gjest fra Nord-Norge”

  1. Fantastisk, å så artig at Riita Leinonen fikk mulighet å representere Storfjord kommune for saken. Det kunne ikke vært noen bedre, med hennes innlevelse i oppgavene Riita tar på seg. En virkelig ambassadør med øye for sitt naboland og tjeneste som trengs.

Det er stengt for kommentarer.