Overtidssaka: Blir tema i formannskapet

– Overtidsbruken blir sak i formannskapet, opplyser ordfører Geir Varvik.

Overtidsbruken i Storfjord kommune har gått rett til værs. Nå blir saka tatt opp i formannskapet.

– Dette blir ett av temaene vi ser på. Det skriver ordfører Geir Varvik i ei melding til iStorfjord. Han sier at en del av overtidsbruken skyldes pandemi og sykefravær.

For hver overtidstime med 100 prosent tillegg ville en ansatt på ordinær tid jobbe to timer.  Sia januar 2020 har kommune brukt 6,8 mill på overtid. Totalt antall timer i samme tidsrom, som omfatter både 50, 100 og 133,3  prosent tillegg, er 14524 timer.  Multipliserer man det med 1,5, blir det 21786 ordinære timer, eller timeforbruket til 10-12 ordinære stillinger.

– Vi er ikke i den situasjonen økonomisk at vi kan øke med fleire stillinger slik det ser ut i dag, skriver ordføreren. Vårt fokus er og vil være å få ned bruken  av overtid, me vi må først bli omforent om årsaken og så ta nødvendige grep. Vi kan ikke fortsette slik det er i dag. Det er alle enige om, skriver Geir Varvik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *