Friluftslivets uke og kom-deg-ut-dagen

Skibotnbenken ved båthamna i Skibotn. Torsdag i neste uke arrangerer Skibotn bygdeutvalg innvielsesfest for benken. Foto: Skibotn bygdeutvalg.

I morgen, lørdag 3. september, starter Friluftslivets uke. I Storfjord er det to arrangementet man kan delta på. Begge er på torsdag i neste uke.

Men aller først er det Kom-deg-ut-dagen på søndag, 4. september, Norges nasjonale turdag, som arrangeres av Den Norske Turistforening hver høst og vinter. Om det ikke er et arrangement i nærheten man kan delta på den dagen, er det kanskje en inspirasjon til å overvinne dørstokkmila, og gå en tur på på eiga hand.

Torsdag 8. er det sommerserie-marsj med startsted Akselstua i Steindalen. Det er to distanser, 5 og 10 km.  Starten går mellom klokka 1700 og 1730.

De som ikke går turmarsjen, kan delta på innvielsen av Skibotnbenken, som også skjer torsdag. Her er det oppmøte klokka 1800 ved båthamna. Det blir quizløype med premiering og bålkos med servering av kaffe og kaker. Skibotn bygdeutvalg står som arrangør.

Det er også mange arrangementer i nabokommunene man kan delta på.