Lavkarittet: Været er en usikkerhetsfaktor

Arkivbilde fra starten på Lavkarittet.


Fersk rittleder for Lavkarittet, Marius Bjellmo Pettersen, hadde i formiddag 120 -125 påmeldte til årets ritt. – Været gjør nok at mange venter  til i siste liten før de melder seg på, trur han. 

Om været har vist seg lunefullt i det siste, har det ikke fått negative følger for løypa. Til tross for alt regnet har det ikke vært nødvendig å gjøre nevneverdige utbedringer.

– Der det pleier å være utvaska, er det også i år utvaska, men alt i alt er vi fornøyd med forholdene.

Rittleder Marius Bjellmo Pettersen.

Mange lag og foreninger sliter med å skaffe frivillige. For Lavkarittet har ikke dette vært noe problem. Ifølge rittlederen stiller den faste gjengen  opp i år som i tidligere år.

Marius  har vært leder i Lavkarittet sia påske, og har aldri drevet med konkurranser på sykkel. Men terrengsykling har han bedrevet i mange år.  Han er likevel spent på hvordan arrangementet går i år, men regner med at det går bra.

Det er fremdeles ikke for seint å melde seg på. Fristen går faktisk ikke ut før 23.59 i kveld! Men man kan melde seg på seiner enn dette om det kniper, men da må man punge ut med 50 prosent i tillegg til ordinær startavgift.

– Men det er nok siste året vi har den fristen. Vi vil nok ha påmelding tidligere neste år, opplyser Marius, som trur at det blir cirka 200 startende i morgen.