Må rive?

Krav om riving av ulovlig oppførte bygninger i strandsonen på Bentsjord kan bli aktuelt.

Det opplyser saksbehandler Joakim Stensrud Nilsen i Storfjord kommune.

Saka gjelder en søknad om å  utvide tomta si mot sjøen fra hytteeiere på Bentsjord. Statsforvalteren i Troms og Finnmark har stadfesta Storfjord kommunes vedtak om å avslå søknaden om utvidelse og dispensasjon fra planformål og 100 meter-beltet mot sjø.

Les også: Endelig nei til privatisering av strandlinje

Joakim Stensrud Nilsen sier at saka står på kommunens liste over ulovlige tiltak som bør følges opp, men ingen ting er iverksatt foreløpig.

– Ulovlighetsoppfølging følger en egen prosedyre. Først går det ut et forhåndsvarsel om mulig tvangsmulkt og eventuelt riving. Så får de anledning til å respondere. Man kan imidlertid ikke forvente et nytt utfall ved en ny søknad, opplyser han.

Hytteeierne opplyser i et brev til kommunen at de har kjøpt eiendommen uten å være klar over at hytta i praksis står på eiendomsgrensen. I all vesentlighet sto tilleggsbyggene der ved overtakelsen for 15 år siden. Det gjelder badestamp, verandaer mot sjøen og badstue. De hadde fått beskjed fra forrige eier om at tilleggstomt var avtalt, kjøpt og betalt, men ikke målt ut før de overtok. Dette trodde de var uproblematisk.

Joakim Stensrud Nilsen sier at dette er kommunen uvedkommende, og at det blir et forhold mellom de ny og tidligere eier.

– Vi forholder oss til de som er hjemmelshaver, sier han.

Han kan ikke si noe om framdrifta i denne saka.

– Det handler litt om ressurser til å behandle slike saker, sier han.

Én kommentar til “Må rive?”

  1. På Bensjord er det felles fjæra fra Oksenes til Seljelva. Jeg er grunneier og ganske forbanna på hytteeierne som tar seg til rette. Hyttetomtene har ikke grense til marbakk kanten .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.