– Det er bare trist

– Det er bare trist. Vi har sett et økende behov i skolene for slike stillinger som du har. Synd for lærerne og spesielt barna, som virkelig trenger noen å snakke med, når ting er vanskelig og utfordrende.

– Eg trur kommunen har gjort et stort feiltrinn ved å legge ned stillinga, og det blir lærerne og barna å merke .

Dette er bare en av over 100 kommentarer til sosiallærer Marit Elsasdatter Johannnesen sin avskjedshilsen på Facebook.

Marit har arbeidet som sosiallærer på skolene på Hatteng og i Skibotn i mange år. I budsjettmøtet i desember blei sosiallærerstillinga inndratt. Ved skoleslutt i forrige uke var det slutt. Elevene står uten dette tilbudet.

Rektor ved Skibotn skole, Lill Helen Kvalberg Bernsten, skriver i en epost til iStorfjord:

“Det å ha hatt en sosialpedagog i skolen, har vært en styrke for storfjordskolene. Ungdommer i dag  har kanskje mer enn tidligere  bruk for personer som har tid til å lytte, og sosialpedagogen har vært en slik person. Det er de mest sårbare av elevene fjerninga av stillinga rammer mest. Så når den stillinga nå er fjernet, må lærerne og kommunepsykologen fylle det tomrommet som sosialpedagogen etterlater seg. Lærere er vant og skolert til å ivareta elever , men de har også det faglige å ivareta så tid er et nøkkelord her”.

– Mange som har mye å takke deg for. Du har betydd mye for mange. Rett dame på rett plass. Leit at du ikke lenger skal være det akkurat der  … men så blir du nok rett dame på en ny plass, skriver en annen i en kommentar.

En tidligere elev ved Hatteng skole skriver: – Jeg vet hvor mye jeg satt pris på deg mine siste år på Hatteng skole, og synes det er skikkelig synd å høre at kommunestyret ikke ser viktigheten av det tilbudet du har gitt ungdom i Storfjord de siste årene,

Ei mor skriver: – Kommunestyret kan umulig vite ka dem holder på med, og kor mye den jobben du har gjort har hatt for verdi. Eg vet! Det her e bare trist, og eg kjenner at eg blir pittelitt forbanna. Tusen takk for det du har gjort for mine barn på Hatteng skole! Du e verd en million. Lykke til videre, og kos deg i sommerferien.

– Spare på forebyggende? … de pengene må sikkert x2 en annen «plass» på grunn av manglende forebyggende tjeneste, heter det i en annen kommentar.