Skibotnmarkedet med 30-årsjubileum

Markedssjef Herleif Nikolaisen tilbyr gratis inngang til årets marked og håper på stor tilstrømming. Bildet er fra markedet i 2007.

I ettermiddag åpner Skibotnmarkedet dørene for publikum. I år kan markedet markere at det er 30 år sia tradisjonen blei tatt opp igjen, og det feires med gratis inngang.

Markedssjef Herleíf Nikolaisen kan melde om 50 utstillere, noe færre enn tidligere. De aller fleste er norske, men både Finland og Sverige er representert – med én utstiller hver. Og utstillerene representerer et vidt spekter av varer. Nytt av året er at Midt-Troms Utmarksservice er på plass med jakt- og friluftsutstyr.

I år blir det ingen underholdning, slik det har vært tidligere. Herleif sier at man heller ikke tidligere har hatt så mye underholdning, men i år var det stor usikkerhet om hvilke tilbud som kunne tilbys, og derfor valgte man å sløyfe underholdninga heilt, iallfall i år.

Som sedvanlig er bevertninga på plass, og man kan velge mellom to kafeer i år.

– Hva er spesielt med årets marked?

– Gratis inngang! Med det håper vi å få større publikum og meir liv. Og i år er alle uteutstillerne foran hallen. På baksida er det nå tilrettelagt for å parkere, hvis det skulle bli trangt på den ordinære parkeringsplassen.

Her er åpningstidene:

  • Fredag: 17-20
  • Lørdag: 10-16
  • Søndag: 11-16