Signal skal levere signaler i Signaldalen

Signaldalen 2007. Dugnadslaget i ferd med å legge ned fiberrørene i grøft i vegskuldera. Her ved Vassdalsberget. I alt blei det gravd ca 30 kilometer med fibergrøft, og fiberlaget fikk landsdekkende mediadekning i radio, TV og aviser på grunn av innsatsen.

Signal Bredbånd AS er selskapet som fra høsten av skal levere signaler på fiberen i Signaldalen. Det er klart etter at det blei inngått kontrakt med selskapet forleden. Og det har ikke noe å gjøre med at navnet passa så veldig bra.

Nei, selskapet hadde det beste tilbudet.

Da anbudsfristen gikk ut, hadde det meldt seg to tilbydere, HomeNet AS og Signal Bredbånd AS.  Andre aktuelle leverandører hadde i løpet av utlysningsperioden opplyst at de, med litt ulik begrunnelse,  ikke kom til å levere tilbud.

Etter at tilbudene var evaluert, kom Signal Bredbånd best ut, og fikk 1000 poeng samla for alle kriteriene, mens HomeNet fikk  892. Konklusjonen blei følgelig  at Storfjord kommune vil tildele kontrakten til Signal Bredbånd AS, som overtar etter HomeNet, som leier fiberen av kommunen i dag.

Evalueringa blei gjennomført i et møte med representanter for Signaldalen fiberlag og ved å fylle ut verdier og tall for priser og annet i et regneark hvor de ulike tildelingskriteriene fra konkurransegrunnlaget ble vurdert.
Det blei gitt en score per kriterium mellom 1 og 10, der 10 var best. Videre blei det beregna en poengsum per kriterium ved å multiplisere oppnådd score med prosenttallet for vektlegging. Til slutt summeres poengene for hvert kriterium til en total oppnådd poengsum. Denne danner grunnlaget for valg av tilbyder.

Av evalueringsrapporten framgår det mellom anna at Signal leverer færre TV-kanaler, men større hastighet mot Internett enn HomeNet, at Homenet ser ut til å ha bindingstider på opptil et år på sine tjenester, mens Signal anfører at de ikke har bindingstid, at Signal installerer anlegg med minimum fire timers gangreserve, mens Homenet  ikke har slik gangreserve i dag.

Den andre tilbyderen har nå 10 dagers frist på seg for å klage på tildelinga.

 
Bilder fra dugnadsarbeidet med fiberen i 2007. Bildene er henta fra en film, og er ikke heilt skarpe. Man kan se filmen her. (Advarsel: Varighet 1:34:42!)

I en epost til iStorfjord skriver Stine Værang, som er markedssjef i Signal, at de synes det er veldig stas å få levere signaler til Signaldalen. Vi har spurt henne hvordan internett- og TV-hverdagen blir for signaldølene med det nye selskapet. Ho svarer slik i en epost:

Stine Wærang i Signal Bredbånd AS. Foto: Privat.

Signal leverer Altibox, Norges raskest voksende TV- og internettløsning til beboere i Signaldalen. Det betyr lynraskt bredbånd over fiber, med alt fra 250/250 Mbps til 1000/1000 Mbps. I tillegg byr den nye tv- og strømmeboksen vår på et univers av underholdning – i en fin og enkel oversikt. Siden den er basert på Android TV, inneholder den mange nye muligheter og stor valgfrihet. Med Altibox standard og Extra har man 50 eller 100 poeng som du kan bruke til å velge mellom tv-kanaler eller strømmetjenester som Netflix, HBO Max og Viaplay. I tillegg har du flere funksjoner som spoling og pause, opptak, søk og anbefalinger, med mer. Med konkurransedyktige priser og ulike tilbud på hastighet og tv-pakker, kan våre kunder velge den planen som passer best til sitt eget bruk, enten det er gaming eller TV-titting som er viktigst.

Signal og Altibox har blitt kåret til å ha Norges mest fornøyde tv- og bredbåndskunder 12 år på rad, ifølge det uavhengige analysebyrået EPSI. Dette er noe vi er veldig stolte over, og en posisjon som vi hver dag jobber for å beholde.

Vi tror at grunnen for at vi har lyktes er fordi vi har stor tro på lokal forankring og utvikling, derfor har vi 9 lokale kontorer fordelt over hele landsdelen. Det gjør at vi kjenner regionen og lokalmiljøet, og vet hvor viktig nærhet og tilgjengelighet er. Signal ønsker å ta en aktiv del i den lokale verdiskapningen, og vi skal være en positiv støttespiller for de som skaper engasjement og verdier i Nord-Norge. Derfor deler vi blant annet ut midler til barne- og ungdomsforeninger fire ganger i året gjennom vårt tildelingsprogram, Signal Gnist. I tillegg gir vi støtte til store og små lan og kulturarrangementer.

Vi ser fram til å levere våre tjenester til Signaldalen, og vi har en målsetning om å starte bytte av utstyr i løpet av september i år. Alle kunder i Signaldalen vil bli kontaktet for avtale om tjenester i god tid før dette.

Kort om Signal:

Signal Bredbånd er Nord-Norges ledende bredbåndsselskap. Selskapet har siden 2002 bygget og driftet fibernett, og leverer bredbåndstjenester i Nordland, Troms og Finnmark. Signal eies av energiselskapet Lyse AS, og er en del av Altibox-partnerskapet. Til sammen har Signal rundt 100 ansatte, fordelt på kontorer i Bodø (HK), Alta, Kirkenes, Mo i Rana, Mosjøen, Tromsø, Narvik, Senja og Brønnøysund.

Ho føyer til at alle kundene vil bli kontakta i god tid i forvegen for avtale om bytte av kundeutstyr.

– Homenet sin avtale med kommunen utgår, slik at vi tar over denne i henhold til anbudet kommunen og fiberlaget har med Signal. Når det gjelder utstyr som for eksempel Apple TV, så fungerer den med Altibox sin app, for de som ønsker det, skriver Stine.