Føler seg lurt av kommunen, nok en gang

John-Martin Johansen og familien får husplanene forsinka med ytterligere to måneder og får i tillegg ekstra kostnader med å føre fram strøm til tomta, i strid med avtalen med kommunen. Foto: Privat.

Hvor vanskelig kan det være å få seg tomt å bygge hus for seg og familien i Storfjord? Det lurer John-Martin Johansen i Skibotn på. Nå føler han at han er lurt av kommunen – igjen.

Les også: Byggeklar tomt var ikke byggeklar

Tomta han først kjøpte, skulle være byggeklar. Det viste seg at det var den ikke. Det måtte foretas grunnboringer først. Så blei det gjort makebytte til ei “friskmeldt” tomt. Men den var det ikke ført fram strøm til, viste det seg. Nå får John Martin Johansen betydelige meirkostnader med strømtilførselen, for han må bore eller grave gjennom vegen for å få strøm til tomta. Dessuten blir husplanene hans ytterligere forsinka.

John-Martin Johansen brukte mange dager på å rydde ei tomt som han ikke kunne bygge på. Foto: Privat.

– Makebyttet skulle i henhold til avtalen med kommunalsjef Oddbjørn Nilsen og daværende kommunedirektør Willy Ørnebakk ikke føre til økte kostnader for meg, sier John-Martin til iStorfjord.

Kommunalsjefen svarer ikke

iStorfjord fikk ikke svar på telefon til kommunalsjef Odddbjørn Nilsen, og bad om en kommentar på sms. Svaret kom ikke fra kommunalsjefen, men fra kommunedirektøren, som på epost svarer slik: “Jeg er orientert om at iStorfjord har bedt kommunalsjef O. Nilsen om kommentar til oppståtte merutgifter bytte av tomt til J. M. Johansen.  Nilsen mener å ha svart på henvendelsen i en epost av 05.05.22, som vedlegges. Kommunedirektøren tar ikke stilling til hva som er lovet i makebyttet, men dersom Johansen ønsker at kommunen dekker f.eks. oppståtte utgifter til strøm, så får Johansen søke skriftlig om dette.  Administrasjonen har ikke fullmakt til å si ja til nye utgifter under innkjøpsstoppen.  En slik søknad vil eventuelt bli behandlet politisk.”

I eposten det vises til, står det når det gjelder strømtilførsel:

Gravemeldinger – Når det gjelder den kommunale infrastrukturen er den avklart til Koth & sønner den 22.4.22. Når det gjelder annen infrastruktur som lavspent/ høyspent -ledninger mv, har ansvarlig søker (Ferdighus) ansvaret for dette. Ansvarlig søker må henvende seg til Geomatikk AS med egen søknad. Dette vet graveentreprenør utmerket godt.”

Les også: Fikk nok av kommunalt byråkrati…

Muntlig avtale – intet referat

iStorfjord har bedt kommunedirektøren svare på følgende spørsmål:

– John-Martin hevder at det var en avtale at ved makebyttet skulle det ikke påløpe ytterligere kostnader for ham. Nå ser det ut til at han både får meirkostnader og to måneder forsinkelse på byggeprosjektet. Blei det ikke laga referat fra møtet der avtalen blei inngått, slik at byggherren har noe å vise til?

Kommunedirektør Trond-Roger Larsen svarer slik på epost:

“Det bekreftes herfra at det ikke er laget referat eller skriftlig avtale om makebyttet.  Makebyttet er utført som følge av muntlig avtale.”

Les også: Henger det mørke skyer over Storfjord?

Les også: – Skremmer vekk alle som vil bygge noe her

Sia kommunalsjef Oddmund Nilsen ikke har villet svare på henvendelse fra iStorfjord, sendte vi i går ettermiddag ei melding til tidligere kommunedirektør Willy Ørnebakk der vi ba ham kommentere hva som blei avtalt. Willy Ørnebakk deltok ifølge John-Martin Johansen i møtet der makebytte var tema. I meldinga viser vi til at John-Martin hevder at han i møte med kommunen har fått løfte om at ytterligere kostnader ikke skal påløpe ved makeskifte, og at han nå likevel får økte utgifter fordi det ikke er ført fram strøm til den nye tomta. 

I dag får vi bare telefonsvareren når vi ringer Willy Ørnebakk.

Én kommentar til “Føler seg lurt av kommunen, nok en gang”

  1. Når man reiser til Balfjord, Målselv og Lenvik, ser man at det bygges og utvikles. Så tenker man på sitt Storfjord, og ser at her er alt bare vanskelig… virker som det er viktigere å stikke kjepper i hjul enn å få dem til å rulle..
    Hvor lenge skal vi akseptere at det er slik?

Det er stengt for kommentarer.