Landbruksplast på avveie

Noen steder later det til at plasten, og i noen tilfeller innhold, har ligget i årevis.

Etter hvert som snart alle som driver med grasproduksjon, har gått over til rundballer istedenfor silo, har forurensninga av landbruksplast blitt et økende problem. Nå tar folk til Facebook for å klage.

Skjermbilder fra Facebook.

Landbruks- og utmarksrådgiver Marit Lillebo Figenschau i Storfjord kommune opplyser at kommunen ikke driver aktivt tilsyn angående forsøpling av landbruksplast, men vil i tilfeller der dette oppdages av kommunen, eller der kommunen mottar tips, følge opp saker.

– Tips kommunen hvis du ser landbruksplast på avveie, eller ta en telefon til bonden med oppfordring om å rydde opp! sier Marit Lillebo Figenschau i Storfjord kommune.

– Vi følger med når vi er ute og kjører, og registrerer ulike typer forsøpling fra landbruket på denne måten, men vi er også avhengig av tips fra innbyggere for å kunne følge opp saker, skriver ho i en epost til iStorfjord.

Ho minner om at den enkleste og absolutt hyggeligste måten å gå fram på, er å ta en telefon eller sende en epost med anmodning om at hver enkelt må huske på å rydde opp etter seg. 

– Landbrukskontoret er pliktig til å følge opp enkeltsaker innenfor vårt forvaltningsområde dersom det ikke ryddes opp.  Og sist, men ikke minst, så er det slik at hver enkelt har en plikt til å unngå forurensning, etter forurensningsloven paragraf 7, føyer ho til.