Advarer mot å kjøre Parasvegen

Fra Fossevegen i dag. Den er ikke bedre.

– Parasvegen er grusom. Jeg advarer alle som har planer om å kjøre der!

Det sier Randi Rognli, som bor ved enden av den sju kilometer lange Parasvegen.

Les også: 1 million til…

– Bare 500 meter er kjørbar. Resten er Bare hull og krater, sier ho, og føyer til:

– Vi forlanger kun en god grusveg som er brei nok til at to biler kan møtes der, og at den høvles et par ganger om sommeren. Det er alt. At kommunen ikke gjør noe med denne vegen er så respektløst! Det har jo med bolyst å gjøre. Vi som bor her er pukka nødt til å kjøre pick-uper med firehjulsdrift for å komme fram.

De kommunale vegene i Signaldalen har vært en salderingspost på kommunale budsjetter i årevis. Parasveien fikk sin siste oppgradering da fylket overførte ansvaret for den til kommunen for mange år sia.

1800-tallsløsning

På Fossevegen blei to ferister fjerna istedenfor å erstattes da de blei skadd. Nå har man tatt i bruk en løsning som var vanlig på bygdeveger for 100 år sia isteden: Ei grind, som trafikanter må åpne og lukke når de passerer!

Ferista som stoppa dyra her, blei skadd og fjerna. Løysninga blei grind!

Kommunalsjef Dag Myrvoll opplyser at det på investeringsbudsjettet for 2022 er satt av 1,2 mil til oppgradering av kommunale veier, og det er i praksis snakk om i Signaldalen. Det er nær en halvering fra sist iStorfjord skreiv om opprustingsplanene.

Ifølge kommunalsjefen er planen er å ta ut grus i et grustak oppe i Signaldalen og knuse dette til veggrus, noe som er svært kostnadsbesparende.

Ikke før 2023?

– Det jobbes nå med å avklare konsesjon til det aktuelle grustaket.
Om det skulle oppstå noen “skjær i sjøen” så er at det er en manglende konsesjon. Men det er enda stor usikkerhet rundt konsesjon, så om det ikke er på plass, så må nok prosjektet utsettes til 2023, opplyser han.