Mer enn billig øl og bacon

F.v.: Jari Rantapelkonen (ordfører fra Enontekiö kommune), Svein Eriken (styreleder Visit Lyngenfjord), Kasia Kasemets (prosjektleder Enontekiö Lapland), Georg Sichelschmidt (Reiselivssjef Visit Lyngenfjord))

Visit Lyngenfjord har over mange år jobbet med å bygge et godt samarbeid med nabo-destinasjonen i Enontekiö, Finland.

– Vi har blant annet invitert til visningsturer og gjennomført workshops for finske reiselivsbedrifter slik at de blir bedre kjent med Lyngenfjordregionen. Visit Lyngenfjord og reiselivsbedrifter fra Lyngenfjord-regionen har også vært på besøk i Kilpisjärvi for å knytte tettere bånd over grensa og øke vår kunnskap om vår nabo-destinasjon, skriver Visit Lyngenfjord i ei pressemelding.

Visit Lyngenfjord mener at det er en stor fordel for regionen at vi har slike naboer – Finland, og spesielt Kilpisjärvi, har en godt utviklet reiselivsindustri. Nærheten til Finland gjør vår region mer attraktiv og spennende for reisende; muligheten til å oppleve flere land og deres kultur, natur og landskap vil tiltrekke flere besøkende.

Sammen med destinasjonsselskapet Enontekiö Lappland, har Visit Lyngenfjord kommet fram til flere måter å knytte regionene sine tettere sammen på. Det det vil fokuseres på er følgende:

  • For mange mange nordmenn er Kilpisjärvi synonymt med billig øl og mat – men det finnes så mye mer!
  • Mange besøkende som oppholder seg i Kilpisjärvi ønsker gjerne å besøke Norge –  de vil se fjordene, bratte fjell og storslått natur – men de vet ikke hvordan eller hvor de kan gjøre det.

– For å gjøre det enklere for reisende og vise frem på en oversiktlig måte opplevelser i våre to destinasjoner, har vi laget en brosjyre med kart (fysisk og digitalt). Brosjyren viser mangfoldigheten i vår region og skal sørge for at flere vil reise over grensen for å oppleve det beste fra to regioner!
Brosjyren er et samarbeidsprosjekt mellom Visit Lyngenfjord og Enontekiö Lappland, heter det i pressemeldinga.

Georg Sichelschmidt, reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, sier følgende om samarbeidet med vår nabo-destinasjon:

“Nærheten til Kilpisjärvi/Enontekiö gjør Lyngenfjord-regionen som destinasjon mer attraktiv – vi står sterkere sammen med våre venner i Finland, og brosjyren er resultat av denne jobben!. Sammen vil vi vise to regioner som er utrolig vakre, spennende, mangfoldige og MÅ-BESØKE-destinasjoner!”

Kaisa Kasemets, prosjektleder for Enontekiö Lappland, er like begeistret som Sichelschmidt:

“Sammen er de to forskjellige destinasjonene veldig attraktive reiselivsdestinasjoner; og spesielt for reisende langveisfra er det alltid  interessant å kunne besøke to land i løpet av samme reise – i vår region er det overraskende lett!”