Refunderer ikke vannavgift

Vannglass-55
Illustrasjonsfoto.

Storfjord kommune vil ikke refusere en del av vannavgifta for abonnenter på Rasteby.

Abonnentene klaga tidligere i år på Storfjord kommunes vannleveranse, og viste til at det var kokepåbud i 51 dager i perioden 4. september til 18. desember, og krevde tilbakebetaling av vannavgifta.

Dridtssjef Trond Arne Hoe viser til Storfjord kommunes vannforskrifter, og påpeker at kommunen  ikke har noen praksis med å tilbakebetale forbruksgebyr, og kan derfor ikke imøtekomme klagen.

– Vi vil derfor ikke kunne tilbakebetale deler av forbruksgebyret. Det vi vil gjøre, og har starta med, er å fokusere på Elvevoll vannverk og få det oppgradert tidligere enn det som er satt opp i planperioden, skriver han i et svar til abonnentene.

Ifølge driftssjefen er  kommunen klar over at det tidvis er problemer med vannverket på Elvevoll, som har vært spesielt utsatt etter høsten 2014 da det kom et jordras inn i vannforekomsten lengre opp i dalen. Jordraset kom som en følge av et stort regnskyll, med brunt vann til abonnentene i flere uker etter dette.

– Når det er store nedbørsmengder, eller stor snøsmelting, ser vi at det fortsatt vaskes ut, og vi får utfordringer med UV-anlegget, som er ømfintlig for mye humus i vannet, skriver driftssjefen.