Satser på talentene

De tre kulturskolene i Balsfjord, Lyngen og Storfjord satser på talentene.  

I januar i år gikk startskuddet for et samarbeidsprosjekt som fikk navnet «Go’Lørdag».

Førstkommende mandag kan elever i Lyngen og Storfjord se og høre resultatet av samarbeidet når  gruppa drar ut på en miniturne og holder konserter på Eidebakken skole  og Hatteng flerbrukshall.

Ifølge kulturskolerektor Line Sørum er prosjektet en talentsatsning innen rytmisk musikk for musikkinteressert ungdom fra de tre kommunene, og  målet har vært å gi ungdommene et tilbud utover det de får i egen kommune, ved å utnytte den samlede kompetansen til lærerne i de tre kulturskolene. En viktig målsetning har også vært at ungdommene skulle bli kjent med hverandre og samarbeide på tvers av kommunegrensene.

I løpet av fire lørdager og en søndag har ungdommene, fire-fem fra hver kommune,  fått instruksjon i både teori og praktisk samspill,  og de har øvd inn et solid repertoar av cover-låter og egenprodusert materiale.

Det er dette elever i Lyngen og Storfjord nå skal få høre.

– Erfaringene så langt er veldig gode og prosjektet kommer til å bli videreført til høsten med de nåværende deltakerne og noen nye. Målet er at dette skal bli et fast interkommunalt tilbud i tråd med den nye rammeplanen for kulturskolene, skriver Line Sørum på Storfjord kommunes nettsider.