Derfor kommer folk til Signaldalsdagan

Det var også mulig å få en kjøretur med Karin og Tore Bergbjørn sitt hundespann. Her er det Adele som nøyer seg med å klappe en av hundan.

Til tross for at værgudene slo seg vrang på lørdag, gikk årets store begivenhet i Signaldalen – Signaldalsdagen – omtrent som planlagt.

Årets arrangement var korta ned til én dag, og ikke to som det har vært til nå. Begrunnelsen er en del slitasje på mannskapene etter 20 år.  Med samme begrunnelse stod heller ikke revyen på programmet i år – et stor savn for mange. 
Revyen har vært satt opp hver gang siden 1998, og de senere årene har det vært nødvendig å kjøre to forestillinger for å unngå at noen skulle bli avvist i døra på grunn av plassmangel.
Signaldalen bygdelag, som arrangerer Signaldalsdagen, har ingen statistikk for antall besøkende. Men det later til at folk kommer, nesten uansett vær. Slik også i år. Og ingen behøvde å bli våt når regnbygene kom innimellom lange gløtt av sol. To store partytelt og Signalnesbua ga ly for regnet.
Og hvorfor kommer folk til arrangementet?
Jo, kanskje med samme begrunnelse som Leif Skogly. Han sa det slik: 
– For å prate med folk, spise god mat og kose meg.
Kort og godt.
Publikumsfavoritten Klankampen så lenge ut til å gå ut av programmet i år, men i siste liten kunne den uhøytidelige kappestriden mellom ulike slekter i bygda arrangeres. Den ble for øvrig vunnet av Mjøs-klanen i år.
Signaldalsdagen blei avslutta med tradisjonell bygdefest på Brunes på kvelden. Og som sedvanlig sørga ei herlig blanding av festglade mennesker i alle aldre for å fylle lokalet når musikken satte i gang. 
I år var det Storfjords egen Dagfinn Hansen og sønnen Eskil som sørga for den.

Se video her: