Ubudne gjester på nattlig visitt

Her stod Magne Lockert og tok i mot de ubudne gjestene i natt. Plastrøret blei det ikke bruk for.

Ikke vet han hva de hadde for ærend, men han ga dem en “varm” velkomst.

Magne Lockert (91) bor i Fossevegen i Signaldalen. Han er vanligvis tidlig oppe om morran. Da sitter han i godstolen framfor vinduet og leser eller rett og slett bare betrakter livet utenfor.

Denne morran registrerte han biltrafikk som virka noe uvanlig. Klokka var rundt fire på natta, og det var to biler som trafikerte att og fram i området. Først stoppa de hos et par av naboene.

– Men så såg jeg at én av bilene stoppa i oppkjørselen min. Jeg gikk ut på altanen for å se hva som skjedde. To menn kom gående opp mot huset, og da de kom inne i skinnet fra utelyset, satte jeg i:

– Stopp der! Hva har dere her å gjøre?  De bråstoppa, og hadde nok ikke venta at noen stod på altanen og venta. De sa ingen ting, men så kom en av dem nærmere. Han kom helt bort til altanen, og skulle vise meg noe på en telefon.  Han sa noe på engelsk som jeg ikke forstod. Jeg rygga litt tilbake, for jeg frykta at kan kunne ta tak i buksa mi og dra meg ut. Jeg hadde et halvtoms vannledningsrør av plast i handa, og var klar til å slå fra meg om det skulle bli nødvendig, forteller Magne.

– Hva slags ærend trur du de var ute i klokka fire på natta?

– Nei, det aner jeg ikke, men det er jo et uvanlig tidspunkt å besøke folk på, mener han.

Han syns det er utrivelig at folk skal reke rundt og snoke på natta, men han er ikke redd.

– Det skal nok bli en annen dans om noen prøver seg, sier han.

Verken Lyngen lensmannskontor eller politiet i Tromsø kjenner til saka.