– Nødvendig å innføre boplikt

Kay-Morten Aarskog mener boplikt må innføres i Storfjord.

Småbarnspappa Kay-Morten Aarskog og familien hans var på boligjakt i to og et halvt år før de endelig lyktes.

Nå mener han at det er nødvendig å innføre boplikt – ikke bare ved salg, men også ved arv. Men han frykter rabalder.

– Men at det bor folk i husan er viktigere enn eiendomretten, mener han. Se intervjuet med Kay-Morten og Sandra Borch nedenfor!

iStorfjord skrev om boplikt i august i fjor. Les saken her!

2 kommentarer til “– Nødvendig å innføre boplikt”

  1. Hvorfor skulle jeg være forpliktet til å bo i huset mitt, eller leie det ut, huset som jeg har jobba, slitt og også forsaket for, for å kunne beholde til feriehus for meg og mine, for at andre, utenforstående, trenger bolig? (Vi betaler også faktisk 2 renovasjonsavgifter her i kommunen, selv om vi neppe har halvparten av søppelmengden større familier har i løpet av et år, ettersom vi er to voksne det meste av året) .

  2. Helt enig med deg Torill. Hvis jeg noen gang får tatt ut tomt og bygd hytte på indre Berg, så har jeg ikke mulighet til å bli bofast i Storfjord. Skal jeg liksom si opp jobben i KrSand og forlange at samboer flytter med meg til Storfjord? Nei, Kay-Morten, her synes jeg du bommer grovt. Jeg var i Storfjord i sommer og jeg virkelig bare elsker Storfjord kommune. Vakrere sted har jeg ikke sett og jeg kommer til å nyte hvert minutt jeg får anledning til å dra på ferie der, gjerne 3-4 uker på sommeren, og det forhåpentligvis på hytte på min tomt der.

    Ingen skal komme her og si at jeg ikke skal ha noen rett til å hedre farfar Johannes Gustav Isaksen (femte generasjon på Berg) og ha den tilknytningen han ville jeg og familien skulle ha til stedet som betydde enormt mye for ham. Derfor betyr Storfjord og indre Berg enormt mye for meg også.

Det er stengt for kommentarer.