Klart for Signaldalsdagan 2017 

Glimt fra fjorårets arrangement.

Signaldaldalsdagan feirer 20-årsjubileum i år. 

Det første arrangementet fant sted i 1998, som ei markering av 150 års bosetting i bygda.

Det var så vellykka at arrangementet har blitt gjentatt hvert eneste år siden da.

Til tross for at folketallet i bygda nærmest er halvert siden de første Signaldalsdagan ble arrangert, holder bygdelaget koken og trør til med tradisjonelt program.

Den som ser etter salgsboder som man finner på messer land og strand rundt, leter forgjeves. Bygdelaget har takka nei til den slags, og satser isteden på sosialt samvær, god mat og bygdekultur, uten de store overraskelsene. Mye tyder på at det er det publikum ønsker.

I år som alltid er Signaldalsrevyen med på programmet, også den for 20. gang i år, og den eneste revyen som har overlevd i Storfjord. Også i år kjøres det to forestillinger, slik at alle som vil, får se underholdninga. På grunn av brannforskrifter blir det ikke solgt flere enn 105 billetter til hver forestilling, og det selges kun billetter i døra, en halv time før hver forestilling.

Etter den siste forestillinga er det dansefest, og det er Hallvard Lyshaug som står for dansemusikken.

Signalnesbua går for å være det eldste huset i bygda. Her er det kafé med husmannskost på menyen. Mat blir det også å få kjøpt på bygdehuset Brunes, med rømmegrøt på lørdag og middagsservering søndag.

Søndagens høydare for mange er nok bruktmarkedet. For de som har særlig interesse for retro, lover de ansvarlige for markedet mange godbiter.

Arrangementet avsluttes søndag når bygdas egen ungdom leverer sitt musikalse bidrag, ei forestilling som pleier å samle fullt hus.

En spesiell post på søndagens program står ei gruppe amerikanere for. De er etterkommere etter signaldøler som utvandra på begynnelsen av 1860-tallet, og skal fortelle om hva som skjedde med immigrantene etter at de kom til Junaiten.

For flere opplysninger kan man kontakte lederen i bygdelaget, Rigmor Figenschau, på telefon 90107429. Se også: www.signaldalenbygdelag.org.