Hvorfor spør ingen om årsaken?

Skjermdump fra nrk.no.

Det var ganske flaut å se på da utenriksminister Børge Brende ble «grilla» i Dagsrevyen i går om den siste terroren i London.

Gjennomgangstonen i intervjuet av «hva vil regjeringa gjøre nå?». Svaret var som venta: Hardere tiltak mot terroristene. Mer overvåkning.

Hvis taket lekker, nytter det lite å ile til med bøtter å fange opp vannet i dem. Dråpene vil fortsette å komme. Den fornuftige huseier vil finne årsaken til lekkasjen, og gjøre noe med den isteden.

Hvorfor er det så ubehagelig å spørre om årsaken til terror? Eneste hederlige unntaket  som i går snakka om nødvendigheten av å  ta for seg årsakene, var Labourlederen Jeremy Corbyn (Kveldsnytt på NRK1 i går).

Er det kanskje for at vi – Norge – og våre allierte i Vesten er skyld i terroren sjøl?

Norge var kanskje den ivrigste i bombekrigen mot Lybya i 2011. Mer en 500 norske bomber ble sluppet over landet, og pilotene kunne ikke gjøre rede for hvem bombene drepte. Det kom tydelig fram i et TV-program for et par år siden da en av pilotene ble intervjua. Flere 10-tusen sivile ble drept, enda begrunnelsen for krigen var å stoppe president Muammar Gadaffis angivelige planer om massedrap på egne innbyggere. Krigen bana veien for flyktningestrømmen over Middelhavet til Europa, og la landet åpent for jihadister og terrorister. Gadaffi ble brutalt drept som en gris.

Samme hvilket land USA vil gå til krig mot, er Norge med.

Man må kanskje være komiker for å se årsaken til flyktningestrøm og terrorister? Iallfall anbefalte Johan Golden i NRK-programmet Nytt på nytt fire tiltak han mente ville virke:

  1. Stopp krigen i Syria!
  2. Stopp krigen i Syria!
  3. Stopp krigen i Syria!
  4. Stopp krigen i Syria!

President Vladimir Putin i Russland har også sett det: – Vesten slåss mot følgene av sin egen politikk, sa han i en tale for et par år siden. Etter at Russland involverte seg i krigen i Syria, fikk han sjøl erfare at vold skaper terrorister da de slo til i St.Peterburg i april.

Vold avler vold.

Én kommentar til “Hvorfor spør ingen om årsaken?”

Det er stengt for kommentarer.