Nå er det snart sesongåpning!

Illustrasjonsfoto: Ishavskysten friluftsråd.

Neste uke starter friluftsprosjektet «Friluftsliv for alle» igjen, og årets første arrangement går av stabelen i Storfjord.

Nå nærmer det seg åpningen av en ny sesong med Friluftsliv for alle. Tirsdag 2. mai klkka 1730 åpner sesongen med tur til trimpostkassa fra gapauken ved Otertun. Det er Oteren Framlag som har gleden av å starte sesongen med tur, sang og leker!

Friluftsliv for alle er et samarbeidsprosjekt leda av Ishavskysten friluftsråd, som i samarbeid med kommunene og lokale lag og foreninger har spikret en kalender med mange forskjellige morsomme aktiviteter i friluftsrådets medlemskommuner Storfjord, Lyngen, Balsfjord, Tromsø og Karlsøy.

31 aktivitetsdager fra mai  oktober

Fra mai til oktober er det til sammen 31 aktivitetsdager i Lyngen, Storfjord, Balsfjord, Tromsø og Karlsøy. 10 av aktivitetene er i Storfjord og Lyngen, men alle er velkomne å delta også på nabokommunenes arrangementer.

Et vidt spekter av lokale lag og foreninger har på hver sine kvelder ansvar for aktivitetene. En kalender med oversikt over aktivitetene utdeles til alle skole- og barnehagebarn i uke 17. Kalenderen er også tilgjengelig på Facebook-gruppen: «Friluftsliv for alle – Ishavskysten friluftsråd» og på Ishavskysten friluftsråds hjemmesider, og kan hentes på rådhusene rundt om i kommunene.

– Innbyggerne får igjen gleden av det store engasjementet blant friluftslivsentusiastene i kommunene. Aktivitetskalenderen byr på mange fine opplevelser og utfordringer i ulike deler av kommunene. Friluftsliv for alle er en gratis mulighet til å bli bedre kjent med sin egen kommune, og samtidig prøve seg på nye og spennende aktiviteter, sier Maja Sjöskog Kvalvik i Ishavskysten friluftsråd.

Gratis og åpent for alle

Åpningsarrangementet den 2. mai er den første av mange aktiviteter alle kan være med på i 2017. I Storfjord og Lyngen kan alle bli med på aktiviteter som turer til spennende turmål i skog, fjell og fjære, seljefløytelaging, fiske, kajakkpadling, orientering, grilling, ugleløp, gamle naturleker og masse moro. All deltakelse er gratis, det kreves ingen påmelding, og hver aktivitet avsluttes med noe å spise foran bålet eller grillen.

– Friluftsliv for alle er nå inne i sitt tredje år med aktiviteter i Storfjord og Lyngen. Her er det noe for enhver smak. Nå håper vi barn og voksne fra Storfjord og Lyngen også i år vil ta del i det varierte og spennende tilbudet, avslutter Kvalvik.