Økt etterspørsel etter lokal og kortreist mat

©Villkokk-Kvænangen

Visit Lyngenfjord ønsker å samle informasjonen om lokal mat rundt Lyngenfjorden.Den siste tida har destinasjonsselskapet Visit Lyngenfjord opplevd en økt etterspørsel etter lokal og kortreist mat. Prosjektleder for Bærekraftig Reisemål, Marie Angelsen, i Visit Lyngenfjord forteller at de vil gjøre informasjon om stedene man kan få tak i dette, mer tilgjengelig.

– I vår region er det flere produsenter og spisesteder som tilbyr spennende lokale og kortreiste matprodukter, men ofte kan det være vanskelig å finne informasjon om hvor man får tak i det. Dette ønsker vi i Visit Lyngenfjord å gjøre noe med gjennom Bærekraftig Reisemål-prosjektet som vi er godt i gang med, sier Marie Angelsen.

I fjor høst ble Lyngenfjord den første regionen i Nord-Norge som kunne ta i bruk tittelen som Bærekraftig Reisemål – Vi er i gang. Dette innebærer at destinasjonsselskapet nå arbeider aktivt for å utvikle seg som et bærekraftig reisemål og dermed ta vare på natur, kultur og miljø. Visit Lyngenfjord vil sette fokus på lokal mat rundt Lyngenfjorden både gjennom en brosjyre og nettsiden deres www.visit-lyngenfjord.com.

-Nå er vi i gang med arbeidet for å lage en oversikt over samtlige lokale produsenter, ulike tilbud, utsalgssteder og serveringssteder i regionen. Målet er å lage en lokalmatbrosjyre hvor vi har samlet nyttig informasjon retta mot både turister, lokalbefolkningen og bedrifter, slik at man enkelt kan få en lokal matopplevelse i Lyngenfjord-regionen, sier Angelsen.

Visit Lyngenfjord ønsker gjerne å komme i kontakt med personer som kunne tenke seg å være med.

– Om man vet om noen produsenter eller serveringssteder som tilbyr lokale og kortreiste matprodukter som kjøtt, sjømat, grønnsaker, drikkevarer, bakverk eller ost – så ønsker vi gjerne tips, avslutter Angelsen.

Fakta om Bærekraftig reisemål:

Merket for Bærekraftig reisemål er et kvalitetsmerke for reisemål i Norge. Merket bygger på en standard som setter tydelige krav til reisemålets evne til bærekraftig virksomhet og utvikling.

Merkeordningen er et tilbud til norske reisemål som ønsker å ta et ansvar for reiselivets negative påvirkning på miljøet.

Merking forutsetter at reisemålet tar vare på natur, kultur og miljø, styrker sosiale verdier og er økonomisk levedyktig.
Fakta: Innovasjon Norge

 

Visit Lyngenfjord
er et destinasjonsselskap for området rundt Lyngenfjorden og Lyngsalpene i Nord- Troms. Visit Lyngenfjord jobber med å utvikle reiselivet i regionen og drive turistinformasjon på nett.

På www.visit-lyngenfjord.com/no får man informasjon om severdigheter, aktiviteter og overnattinger i Lyngenfjordregionen. Det er også mulig å bestille de fleste reiselivstjenester på nett inkludert pakketurer om vinteren og sommeren.

Visit Lyngenfjord ønsker på vegne av alle rundt Lyngenfjorden, dere hjertelig velkommen hit og skal gjøre vårt beste for å hjelpe til med å tilrettelegge slik at alle besøkende får en unik opplevelse i Lyngenfjordregionen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.