Satser på isbadere og nordlysjegere

Nordlys – ett av “produktene” i en raskt økende vinterturisme..
Isbadere på Slettnes. Arkivfoto.

Slettås Eiendom  skifter navn til Lyngentourist og satser blant anna på isbadende vinterturister.

Selskapet, som eies av Hallgeir Naimak, hadde på førjulsvinteren i fjor besøk av 850 isbadere fordelt på 17 busser i løpet av mindre enn to uker. Det skjedde som ei prøveordning i samarbeid med det finske selskapet Aikamatkat/Timetravels, og Kafé Ruija i Skibotn, hvor det var bespisning.

I slutten av februar 2017 får Slettås Eiendom/Lyngentourist en strøm av nye til isbadekunder, som også denne gangen kommer via Finland.

Derfor har selskapet et straksbehov for å skaffe  gjestene som kommer, tak over hodet.  Ifølge innehaver Hallgeir Naimak skal det etableres i form av et midlertidig mottaksrom for drifta i perioden februar – april 2017, for kundegrupper på inntil 60 personer.  Fra oktober 2017 er det meninga å ha  permanente bygg for større kundegrupper klare.

Investeringene er beregna til 245 000 kroner, og nå søker selskapet omstøtte fra næringsfondet.

Formannskapet skal behandle søknaden onsdag, og rådmannen innstiller på et tilksott på inntil 53 750 kroner.

Rådmannen viser i sin vurdering til at reiselivsnæringa i Storfjord  i stor grad er basert på camping og caravanplasser, mens det er stor etterspørsel etter både overnatting og aktiviteter på vinteren.

– På grunn av klimatiske forhold er Storfjord i stor grad et besøksmål for nordlysgjester fra Tromsø, mens det per dato har vært mangel på produkter og tilbud som legger grunnlag for næringsutvikling basert på disse besøkende, skriver rådmannen, og  vurderer det som positivt at finske turoperatører knytter til seg aktører i Storfjord.

– Vi vet at vinterturismen på finsk side er svært stor og innarbeidet over mange år. Samtidig vet vi, konkret gjennom visit Lyngenfjord, at det er stor etterspørsel etter produkt fra den «nye» vinterturismen som har bygd seg opp de senere årene med Tromsø som innfallsport. Storfjord ligger strategisk plassert mellom to svært sterke vinterdestinasjoner og det vurderes som meget positivt at en lokal aktør videreutvikler sitt driftskonsept for å tilby produkter og opplevelser overfor disse markedene. Bading i ishavet på vinteren er såpass «vilt» at produktet i seg selv skaper oppmerksomhet både i media og blant gjester som ønsker spesielle opplevelser når de først besøker Nord-Norge, skriver rådmannen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *