På delt andreplass

Bare én av ti er ledig i Storfjord, ifølge ferske tall fra NAV. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.

Også denne måneden kommer Storfjord på en delt andreplass når det gjelder lav ledighet.

Det er fortsatt Bardu som har lavest ledighet i Troms med 0,7 prosent. På andreplass kommer Storfjord og Målselv, begge med 1,1 prosent. Skjervøy  har 1,7 prosent.

Det er for øyeblikket høyest ledighet i Karlsøy, med 4,4 prosent, Gratangen med 3,3 prosent og Skånland  med 3,2 prosent.

Ved årets slutt er arbeidsledigheta 2,1 prosent i Troms. Det er noen flere permitterte enn i fjor, men samtidig markert færre ledige i alderen 20 – 24 år, heter det i ei pressemelding fra NAV Troms.

Ifølge pressemeldinga er det nå 1803 helt arbeidsledige personer i Troms fylke. Det utgjør 2,1 prosent av arbeidsstyrken. Ledigheta i Troms har økt med 2 prosent fra desember i fjor, noe som tilsvarer 29 personer. Arbeidsledigheta i landet har derimot gått ned med 3 prosent, og er nå 2,8 prosent. Økninga i Troms skyldes i all hovedsak at det er mange permitteringer i fiskeindustrien.

Færre unge arbeidsledige
I aldersgruppa 20 – 24 år er det 49 færre arbeidsledige nå enn på samme tid i fjor. Tar man med også de ledige under 19 år, er det en total nedgang i ledighet på 73 unge.