– Fylkesveg 868 – ei dødsfelle

– Dårlig vintervedlikehold på FV 868 gjør vegen til ei dødsfelle, mener Lars Henrik Kock. Her er det brøytebilen som har havna i grøfta. Bildet er fra mars i år.  Arkivfoto: K.A. Figenschau.

– Vegen fra Oteren til Lyngseidet er blitt ei sammenhengende trafikkfelle.

Det mener Lars Henrik Kock Fra Elvevoll. Han har trafikert vegen siden 1968, og vet hva han snakker om.

– Vegen er fra før en katastrofe, og elendig vintervedlikehold gjør vegen til ei dødsfelle.   Kanskje på tide at Statens vegvesens folk tar sitt ansvar på alvor, skriver han i et Facebook-innlegg.

–  Må bare meddele at jeg har aldri opplevd maken til dårlig brøyting eller mangel på brøyting som jeg ser nå. Jeg vil oppfordre kontraktøren til enten å skjerpe seg kraftig, eller å la kompetente folk med skikkelig utstyr overta brøytinga. Slik kan det ikke fortsette, skriver han.

– Nesten ikke farbar
– Etter det første snøfallet på 7-8 centimeter, kjørte de på med salt. Så ble det frost, og issørpa etter saltinga frøs. Det er det vil sliter med nå, i tillegg til at vegen omtrent ikke blir brøyta. Den er nesten ikke farbar, sier Lars Henrik til iStorfjord.

Det er Veidekke AS som har vintervedlikeholdet på denne strekninga. iStorfjord har forsøkt å få kontakt med selskapet, men har ikke lyktes.

Det har heller ikke lyktes å få en kommentar til saken fra Statens vegvesen, til tross for gjentatte forsøk i formiddag.

 

2 kommentarer til “– Fylkesveg 868 – ei dødsfelle”

  1. Helt enig med LHC , kjørte vegen i går ettermiddag , nesten ikke framkommelig , vegen var ikke brøytet. Dårlig brøyting og sporete veg , gjorde turen ubehagelig.
    Dette må ikke skje flere ganger.

  2. De kan ploge og vintervedlikeholde så mye de bare vil, men til dags dato e det ikke funnet opp en plog som tar nedi hjulsporan, samtidig som det ploges oppe på fjelltoppan (les mellom hjulsporan). Det eneste som hjelpe e å grave bort hele vegen og bygge den på nytt. Punktum.

Det er stengt for kommentarer.