Farlig skolevei? 

skjermbilde-2016-11-29-kl-10-06-27
Kay-Morten Aarskog

Av Kay-Morten Aarskog, 1. vara for Storfjord Senterparti &
bekymret far

Ved siste valg hadde jeg en personlig kampsak: Lys i lyktestolpene langs barnas skolevei! 

Etter et år med gjentatte nei eller uteblivende svar fra Driftsetaten på kommunen virket det som at politisk engasjement var eneste veien for å få lys i lyktestoplene langs barnas skolevei. For min del ser jeg best de fem punktene uten lys mellom Borgen og Kitdalsbrua og de mange barna som står eller går i mørket der. Men jeg vet det er flere som sliter med farlig skolevei uten både lys, busstopp eller redusert fart der våre barn ferdes på vei til og fra skolen.
Etter at valget var gjort fikk vi endelig en ordfører med litt tak i som selv engasjerte seg i å få skifta de lyspærene jeg hadde ropt til driftsetaten om i et år. Men nå er det jaggu mørkt igjen i flere av pærene, selv om de har lyst helt fint både i våren og høsten. Bare ikke når det virkelig trengs, i mørketida.

Så jeg prøver på nytt, og spør både direkte til kommunen og her i media; er det mulig å få en tryggere skolevei for barna mellom Borgen og Kitdalsbroa ved å få lys i lyktestolpene? Noen av de som nå er uten lys, ble skiftet sist vinter. Skal de ikke holde lengre? Er det noen som er skrudd av for å spare strøm eller er de faktisk ødelagt?

Til slutt sitter jeg igjen med det utrolige spørsmålet: hvor mange storfjordinger trengs det for å skifte en lyspære?

2 kommentarer til “Farlig skolevei? ”

  1. Folket på Vestersia er glad og fornøyd med at veilysan kom i orden etter minst 4 års mørketid på de fleste stolper. Dog faller noen lys ut igjen selv om det skiftes pærer. Derfor spør eg og hvorfor det ikke skiftes tennere samtidig med pærene for å slippe å måtte sende ut dyrt mannskap på nytt for å skifte tennerne når lysene slukker? Dette gjelder 3 lyspunkt ved Elvevollbrua og noen i Steindalen. Dette må vi få orden på!

  2. Publiserer med samtykke fra Driftsetaten dette raske svaret jeg fikk i dag på mail:

    “Det er bare å beklage at det igjen er sorte lyspunkt og her skal vi selvsagt gjøre noe. Fint at det gis tilbakemelding om dette til kommunen.
    Vi er i ferd med å ferdigstille et prosjekt på Vestersia. I den forbindelse skal vi også få tatt lyspunktene du her nevner.
    Dette strekket ble kontrollert i fjor, og noen pærer ble i den forbindelse skiftet.”

Det er stengt for kommentarer.