Storfjord-jenta Jenny til by:Larm

Jenny Marie Konradsen
Jennys låt Dices ble plukka ut blant 1300 innsendte bidrag. Nå skal hun og bandet hennes spille på by:Larm i mars, Foto: Privat.

Låta Dices ble plukka ut blant 1300 innsendte bidrag til årets festival. Nå er Jenny Konradsen med band  ett av 23 utvalgte som skal spille på by:Larm i Oslo i mars.

– Det er veldig stas å spille på by:Larm. Tidligere har jeg bare vært på konsertene, sier Jenny (21)  til iStorfjord.  Hun vokste opp på Hatteng, men dro ut i den store verden allerede som 15-åring. Først var det til musikklinja på Kongsbakken, før ferden gikk videre til Oslo, hvor hun er bosatt nå.

Jenny skriver låtene sjøl, og satser på å kunne leve av musikk. Det kan hun ikke ennå, og sper på inntekten med en jobb på et rehabiliteringssenter for rusmisbrukere.

Jenny har eget band, og spiller for det meste pop.

– Det er mye synther og data, ispedd med organisk musikk, sier hun.

– Hvilke planer har du for framtida?

– Målet er jo å kunne holde på med musikk på heltid, men jeg har ingen drøm om å bli stjerne, sier hun.

– Teksten på låta får folk tolke selv. Låta er spilt inn stua mi, og prøver vel å formidle en form for nærhet, sier Jenny om låta Dices.

Dette skriver by:Larm-juryen om Jenny:

Etter år med spilling på små scener og lukkede arrangementer, tar singer/songwriteren Jenny Konradsen med synthene sine og fire menn til større scener. Med dyp stemme og enda dypere tekster, leverer hun musikk preget av rytmisk lekenhet – både i vokal og arrangement. Hun er slett ikke redd for å fusjonere et elektronisk lydbilde bestående av synther og beats, med blant annet organiske toner fra blås. For at materialet ikke bare skal være forbeholdt venner, spiller hun og gutta også inn musikken med lydkort og mikrofoner gjemt rundt i byen. Resultatet blir tilgjengelig for nye venner i månedene som kommer.


by:Larm er en norsk musikkonferanse og -festival arrangert første gang i 1998 i Trondheim. by:Larm avholdes hvert år i mars i Oslo, og er Skandinavias viktigste arena for nordisk musikk.

Arrangementet går over fire dager og består av seminarer, foredrag og paneler på dagtid og konserter på kveldstid. På konsertene får nye og ukjente band presentert seg, og flere band har fått sitt gjennombrudd etter å ha opptrådt på by:Larm. Om lag 1000 bransjefolk fra Norge, resten av Skandinavia og andre land deltar på arrangementet som delegater, samt en stor andel festivalpublikummere. I 2015 spilte rundt 150 band/artister fordelt på 400 konserter.

Administrasjonen er basert i Oslo, hvor festivalen har funnet sted hvert år siden 2008. De første 10 årene var festivalen omreisende, og ble derfor arrangert i forskjellige byer hvert år. (Kilde: Wikipedia)